ΔΙΕΘΝΗ

Χτυπήθηκε η λιμουζίνα του Πούτιν

χτυπήθηκε-η-λιμουζίνα-του-πούτιν-877181

Το αυτοκίνητο του Βλαντίμιρ Πούτιν δέχθηκε επίθεση σε μια πιθανή απόπειρα δολοφονίας εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτο ισχυρισμό.

Ένας δυνατός κρότος ακούστηκε από τον αριστερό μπροστινό τροχό της λιμουζίνας του Ρώσου προέδρου και πυκνός καπνός φέρεται να βγήκε από το όχημα.

Το αυτοκίνητο οδηγήθηκε σε ασφαλές μέρος, με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να βγαίνει σώος και υγιής. Ωστόσο, η υπηρεσία ασφαλείας του πραγματοποίησε αρκετές συλλήψεις -ενώ κάποιοι από τους σωματοφύλακες εξαφανίστηκαν- εν μέσω ισχυρισμών ότι διέρρευσαν οι μυστικές πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις του 69χρονου ηγεμόνα, όπως υποστηρίζει το κανάλι General SVR στο Telegram.

Το General SVR είναι ένα ρωσικό κανάλι Telegram που δημοσιεύει τακτικά υποτιθέμενες εμπιστευτικές πληροφορίες για τον Πούτιν και το Κρεμλίνο. Ενώ κάποιοι αμφισβητούν την αξιοπιστία του καναλιού, άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι ένα από τα λίγα εξέχοντα κανάλια κατά του Πούτιν στη Ρωσία που παρέχει μια ρεαλιστική εικόνα για τα γεγονότα στο Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με τη Daily Mail που αναμεταδίδει την είδηση, πάντως, δεν έχει καταστεί δυνατό να επαληθευτεί ο ισχυρισμός.

Σύμφωνα με το αντικρεμλινικό κανάλι, ο Πούτιν κατευθυνόταν με αυτοκινητοπομπή προς την επίσημη κατοικία του σε απροσδιόριστη ημερομηνία, εν μέσω έντονων φόβων για την ασφάλειά του.

Στην αυτοκινητοπομπή συμμετείχαν πέντε θωρακισμένα αυτοκίνητα, με τον Πούτιν στο τρίτο, σύμφωνα με τον ισχυρισμό που μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.

«Στο δρόμο προς την κατοικία του, μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά, το πρώτο αυτοκίνητο της συνοδείας μπλοκαρίστηκε από ένα ασθενοφόρο, και το δεύτερο αυτοκίνητο έκανε μια μικρή παράκαμψη χωρίς να σταματήσει λόγω του ξαφνικού εμποδίου. Στο αυτοκίνητο του Πούτιν ακούστηκε ένας δυνατός κρότος από τον αριστερό μπροστινό τροχό και ακολούθησε πυκνός καπνός», αναφέρει το κανάλι του Telegram.

Το αυτοκίνητο του Πούτιν «παρά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον έλεγχό του» βγήκε από το σημείο της επίθεσης και έφτασε με ασφάλεια στην κατοικία του προέδρου.

Πηγή: iefimerida

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου