ΔΙΕΘΝΗ

Λαθρέμποροι έβαζαν μετανάστες σε βαλίτσες, σε άδειες δεξαμενές νερού

λαθρέμποροι-έβαζαν-μετανάστες-σε-βαλ-877442

Τις απάνθρωπες πρακτικές των διακινητών μεταναστών παγκοσμίως και, συγκεκριμένα, στις ΗΠΑ, αποκάλυψαν οι αμερικανικές αρχές την Τρίτη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, την Τρίτη απαγγέλθηκαν κατηγορίες για μια επικερδή επιχείρηση λαθρεμπορίας ανθρώπων, που φέρεται να περιλάμβανε τη μεταφορά μεταναστών με βαλίτσες και άδειες δεξαμενές νερού από τα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού.

Οκτώ άτομα, κυρίως Αμερικανοί πολίτες, παραπέμφθηκαν σε δίκη για το ρόλο τους στη λαθραία διακίνηση εκατοντάδων ανθρώπων, ορισμένοι από τους οποίους ήταν κρυμμένοι σε ξύλινα κιβώτια σε ρυμουλκά φορτηγού με ελάχιστο εξαερισμό, σύμφωνα με αξιωματούχους και σχετικά δικαστικά έγγραφα.

Άλλα έξι άτομα αναφέρθηκαν στα δικαστικά πρακτικά, ως συνεργοί σε αυτή την ανατριχιαστική ιστορία.

Πηγή: Reuters

Η «Boss Lady» του Τέξας

Οι απαγγελίες κατηγοριών αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, για την αποδιοργάνωση των δικτύων λαθρεμπορίου, καθώς οι συλλήψεις στα σύνορα πλησιάζουν τα 2 εκατομμύρια κατά το τρέχον οικονομικό έτος, το οποίο άρχισε τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι εισαγγελείς αναγνώρισαν την Erminia Serrano Piedra, μια 31χρονη κάτοικο του Τέξας, γνωστή ως «Boss Lady», ως επικεφαλής της επιχείρησης, η οποία, όπως είπαν, απέφερε εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: Reuters

Η Serrano Piedra κατέθεσε περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια δολάρια σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, μεταξύ Δεκεμβρίου 2017 και Αυγούστου 2021, αλλά δήλωσε μόνο 120.000 δολάρια σε τράπεζες, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Πηγή: Reuters

Σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον την Τρίτη, Αμερικανοί αξιωματούχοι των υπουργείων Δικαιοσύνης και Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) δήλωσαν ότι οι φερόμενοι ως διακινητές αδιαφορούν για την ανθρώπινη ζωή και ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος.

«Έχουν διασυνδεθεί όλο και περισσότερο με τα καρτέλ και υπάρχουν όλο και περισσότερες αποδείξεις για την κακοποίηση, την εκμετάλλευση και τη βία που ασκούν στους μετανάστες», δήλωσε ο John Tien, αναπληρωτής γραμματέας του DHS, προσθέτοντας ότι, «για πάρα πολύ καιρό, δρούσαν με φαινομενική ατιμωρησία».

Πηγή: Reuters

Τον Ιούνιο, 53 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους όταν εγκλωβίστηκαν σε ένα αποπνικτικό ρυμουλκό φορτηγού στο Σαν Αντόνιο, κατά τη διάρκεια μιας αποτυχημένης προσπάθειας διακίνησης.

Τέσσερις άνδρες, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, κατηγορήθηκαν για το περιστατικό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου