ΔΙΕΘΝΗ

Νέα «νταηλίκια» Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας: «Εμείς αποφασίζουμε πότε και πού θα πάμε»

νέα-νταηλίκια-τσαβούσογλου-κατά-τη-877486

«Εμείς δεν χρειάζεται καν να απαντήσουμε σε αυτά τα λόγια. Εμείς αποφασίζουμε πότε και πού θα πάμε», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογκου, όταν κλήθηκε, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, να σχολιάσει την φράση «τους περιμένουμε στο φως της ημέρας» του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται πως, την Δευτέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει από το Παρίσι πως «όσους απειλούν ότι τάχα θα έρθουν ξαφνικά κάποιο βράδυ στα νησιά μας, τους περιμένουμε στο φως της ημέρας. Εκεί που φαίνεται ξεκάθαρα ποιος έχει το δίκιο και την αληθινή ισχύ με το μέρος του».

Σύμφωνα με το πρώτο θέμα του τουρκικού ιστότοπου TGRT Haber, με τίτλο «Αυτό θα το αποφασίσουμε εμείς – Απάντηση στο ‘ελάτε μέρα ‘ του Μητσοτάκη», ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας έκανε την συγκεκριμένη δήλωση σε συνάντησή του με διπλωματικούς συντάκτες.

«Η επιτυχία της Τουρκίας στον διεθνή χώρο τρελαίνει την Ελλάδα»

Ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε ωστόσο και στο ενδεχόμενο να υπάρξουν συναντήσεις μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων αξιωματούχων τις προσεχείς εβδομάδες στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της επερχόμενης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Δεν υπάρχει μια προγραμματισμένη συνάντηση. Δεν υπήρξε μια τέτοια πρωτοβουλία», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Και προσέθεσε: «Η Ελλάδα ενοχλήθηκε που η Τουρκία έχει αναλάβει σημαντικό ρόλο. Πρώτα υπογράψαμε με την Λιβύη τη συμφωνία για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών. Μετά καθορίσαμε τα δυτικά όρια της υφαλοκρηπίδας μας».

Όπως ισχυρίστηκε, μάλιστα, «εννέα φορές προσπάθησαν να μπουν τα πλοία της Ελλάδας, των Ελληνοκυπρίων και τρίτων χωρών. Όλα αυτά τα εμποδίσαμε με διπλωματικές προσπάθειες και με τα μέτρα που λάβαμε στο πεδίο».

«Η προβολή και η επιτυχία της Τουρκίας στον διεθνή χώρο τρελαίνει την Ελλάδα. Γι’ αυτό, η Ελλάδα θέλει να προκαλέσει την Τουρκία», υποστήριξε ο Τσαβούσογλου, αναφέροντας ότι «οι παρενοχλήσεις, το κλείδωμα (σ.σ. με τους S-300) είναι κάποια από αυτά τα παραδείγματα».

Ο τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρθηκε και στο θέμα των ευρωπαϊκών κυρώσεων προς την Ρωσίας, λέγοντας πως «η Ελλάδα αναφέρει συνεχώς ότι η Τουρκία δεν συμμετέχει στις κυρώσεις. Είναι ξεκάθαρο ότι είναι πολύ ενοχλημένοι και γι’ αυτό».

Πηγή: in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου