ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκικά ΜΜΕ κατηγορούν την Ελλάδα για νεκρούς πρόσφυγες στο Αιγαίο έπειτα από επαναπροώθηση

τουρκικά-μμε-κατηγορούν-την-ελλάδα-γι-878724

Τα τουρκικά ΜΜΕ, με έκτακτη είδηση σήμερα το απόγευμα, κατηγορούν την Ελλάδα ότι άφησε να πεθάνουν 6 πρόσφυγες μεταξύ των οποίων 2 μωρά, 3 παιδιά και 1 γυναίκα στο Αιγαίο, μετά από pushback.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η Hurriyet, το Λιμενικό Σώμα της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι 73 παράτυποι μετανάστες, τους οποίους άφησαν να πεθάνουν οι ελληνικές αρχές, διασώθηκαν στα ανοιχτά της Μούγλα και βρέθηκαν τα άψυχα σώματα 6 προσφύγων.

«Συνεχίζονται οι επαναπροωθήσεις της Ελλάδας στο Αιγαίο» γράφει το τουρκικό μεσο.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2022, στις 00:10, μετά την πληροφορία ότι βρισκόταν ομάδα παράτυπων μεταναστών σε σωσίβιες σχεδίες ανοιχτά του Marmaris Kizilburun, 2 σκάφη του (τουρκικού) Λιμενικού Σώματος μεταφέρθηκαν αμέσως στον τόπο του συμβάντος και συνολικά 66 παράτυποι μετανάστες διασώθηκαν από τις 3 σωσίβιες λέμβους που εντοπίστηκαν. Αγνοούνται άλλα 5 άτομα.

Οι μετανάστες ξεκίνησαν από την Τρίπολη/Λίβανο στις 10 Σεπτεμβρίου 2022 με ξύλινη βάρκα μήκους 15 μέτρων για να πάνε στην Ιταλία και ζήτησαν βοήθεια από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας για ανεφοδιασμό. Η βάρκα έφτασε στις ακτές της Ρόδου στις 12 Σεπτεμβρίου 2022. Έγινε γνωστό ότι αφού επιβιβάστηκαν σε σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής και τους πήραν τα τιμαλφή τους, επιβιβάστηκαν σε συνολικά 4 σωσίβιες σχεδίες σε σημείο κοντά στα τουρκικά χωρικά ύδατα και τους άφησαν να τους παρασύρει το ρεύμα.

Πηγή: in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου