Τουρκικά ΜΜΕ κατηγορούν την Ελλάδα για νεκρούς πρόσφυγες στο Αιγαίο έπειτα από επαναπροώθηση

Τελευταία ενημέρωση: 2022-09-13, 21:03:48
Τουρκικά ΜΜΕ κατηγορούν την Ελλάδα για νεκρούς πρόσφυγες στο Αιγαίο έπειτα από επαναπροώθηση

Τα τουρκικά ΜΜΕ, με έκτακτη είδηση σήμερα το απόγευμα, κατηγορούν την Ελλάδα ότι άφησε να πεθάνουν 6 πρόσφυγες μεταξύ των οποίων 2 μωρά, 3 παιδιά και 1 γυναίκα στο Αιγαίο, μετά από pushback.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η Hurriyet, το Λιμενικό Σώμα της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι 73 παράτυποι μετανάστες, τους οποίους άφησαν να πεθάνουν οι ελληνικές αρχές, διασώθηκαν στα ανοιχτά της Μούγλα και βρέθηκαν τα άψυχα σώματα 6 προσφύγων.

«Συνεχίζονται οι επαναπροωθήσεις της Ελλάδας στο Αιγαίο» γράφει το τουρκικό μεσο.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2022, στις 00:10, μετά την πληροφορία ότι βρισκόταν ομάδα παράτυπων μεταναστών σε σωσίβιες σχεδίες ανοιχτά του Marmaris Kizilburun, 2 σκάφη του (τουρκικού) Λιμενικού Σώματος μεταφέρθηκαν αμέσως στον τόπο του συμβάντος και συνολικά 66 παράτυποι μετανάστες διασώθηκαν από τις 3 σωσίβιες λέμβους που εντοπίστηκαν. Αγνοούνται άλλα 5 άτομα.

Οι μετανάστες ξεκίνησαν από την Τρίπολη/Λίβανο στις 10 Σεπτεμβρίου 2022 με ξύλινη βάρκα μήκους 15 μέτρων για να πάνε στην Ιταλία και ζήτησαν βοήθεια από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας για ανεφοδιασμό. Η βάρκα έφτασε στις ακτές της Ρόδου στις 12 Σεπτεμβρίου 2022. Έγινε γνωστό ότι αφού επιβιβάστηκαν σε σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής και τους πήραν τα τιμαλφή τους, επιβιβάστηκαν σε συνολικά 4 σωσίβιες σχεδίες σε σημείο κοντά στα τουρκικά χωρικά ύδατα και τους άφησαν να τους παρασύρει το ρεύμα.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
3
=