ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Καταδικάστηκε για δολοφονία μετά από 29 χρόνια – Πώς τον «έκαψε» ένα… hot dog

ηπα-καταδικάστηκε-για-δολοφονία-μετά-857433

Ήταν το 2019, όταν κατά τη διάρκεια αγώνα χόκεϊ, ο Τζέρι Γουέστρομ πέταξε μια χαρτοπετσέτα σε κάδο απορριμμάτων, ωστόσο δεν γνώριζε ότι εκείνη τη στιγμή θα έδινε στους αστυνομικούς το στοιχείο που τους έλειπε από το παζλ, για μια υπόθεση δολοφονίας που παρέμενε άλυτη για σχεδόν 30 χρόνια.

Τώρα, ο 56χρονος από τη Μινεσότα κρίθηκε ένοχος για την δολοφονία της σεξεργάτριας Τζιν Τσάιλντς.

Τι συνέβη

Πιο συγκεκριμένα, ήταν η 13η Ιουνίου του 1993, όταν η σεξεργάτρια βρέθηκε μαχαιρωμένη στο διαμέρισμά της στη Μινεάπολη. Οι αστυνομικοί είχαν βρει DNA στη σκηνή του εγκλήματος, αλλά δεν μπορούσαν να το συνδέσουν με κανέναν εκείνη την εποχή.

Σύμφωνα με την «Washington Post», η Τσάιλντς είχε πολλαπλά τραύματα σε όλο της το σώμα. Τα στοιχεία μέσα στο διαμέρισμα έδειχναν μια παρατεταμένη επίθεση, που εκτυλίχθηκε από το ένα δωμάτιο στο άλλο.

Σε αντικείμενα που συγκεντρώθηκαν από το διαμέρισμα βρέθηκε γενετικό υλικό, αλλά αυτό δεν ταίριαζε με το DNA κανενός από όσους είχαν καταδικαστεί για κακούργημα.

Όλα αυτά, μέχρι το 2018, όταν οι αρχές αναζήτησαν βοήθεια σε ιστοσελίδες γενεαλογίας.

«Η σημερινή ετυμηγορία ενοχής δείχνει ότι μπορούμε να επιδιώξουμε καταδίκες για σοβαρά εγκλήματα, ακόμη κι αν χρειαστούν χρόνια για να συγκεντρωθούν οι αποδείξεις» δήλωσε ο εισαγγελέας Μάικ Φρίμαν.

Κάποιος «παθολογικά άρρωστος» δολοφόνησε την Τσάιλντς, δήλωσε ο δικηγόρος του Γουέστρομ, Στιβ Μεσμπέσερ, συμπληρώνοντας ότι αυτός δεν είναι ο εντολέας του και πως θα ασκηθεί έφεση.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο δικηγόρος υποστήριξε ότι ο φερόμενος προαγωγός της Τσάιλντς, ο οποίος πέθανε το 2017, θα μπορούσε να ήταν ο δολοφόνος, επειδή τρίχες του βρέθηκαν στα χέρια της γυναίκας.

Οι αρχές προσπαθούσαν επί σχεδόν τρεις δεκαετίες να ανακαλύψουν ποιος δολοφόνησε την Τσάιλντς.

Πώς έφτασαν στη λύση του μυστηρίου

Μετά από πληροφορίες που άντλησαν από εμπορικές ιστοσελίδες γενεαλογίας, οι αστυνομικοί κατέληξαν σε δύο πιθανούς υπόπτους. Ο ένας ήταν ο Γουέστρομ. Υπήρχαν κι άλλα στοιχεία που οδηγούσαν σε αυτόν, όπως ότι το 2016 καταδικάστηκε γιατί εξέδιδε σεξεργάτρια. Έτσι, το 2019, οργάνωσαν μια αποστολή σε αγώνα χόκεϊ.

Αφού είδαν τον Γουέστρομ να πετά μια χρησιμοποιημένη χαρτοπετσέτα και ένα χάρτινο δίσκο hot dog, οι αστυνομικοί έψαξαν στα σκουπίδια. Έκαναν σύγκριση με τα δείγματα DNA που είχαν εντοπίσει στη σκηνή του εγκλήματος και αυτά ταίριαξαν. Έτσι, συνελήφθη ο Γουέστρομ.

Όταν ανακρίθηκε, αρνήθηκε ότι είχε πάει στο διαμέρισμα της Τσάιλντς, πως δεν την γνώριζε και ότι είχε κάνει σεξ με οποιαδήποτε γυναίκα στη Μινεάπολη το 1993. Είπε επίσης πως δεν ήξερε γιατί βρέθηκε το DNA του στη σκηνή του εγκλήματος.

Τον Ιούνιο του 2020 του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, η οποία επισύρει υποχρεωτική ισόβια κάθειρξη, με βάση τη νομοθεσία της Μινεσότα. Η ποινή του θα ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου