ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Βίντεο με χιλιάδες νέους να τραγουδούν το «εμβατήριο της Σμύρνης» για τον Κεμάλ

τουρκία-βίντεο-με-χιλιάδες-νέους-να-τρ-857435

Στη συμμετοχή χιλιάδων νέων που τραγουδούν το εμβατήριο για τον Κεμάλ Ατατούρκ, δηλαδή το τουρκικό «Εμβατήριο της Σμύρνης», όπως σημειώνει, αναφέρεται τουρκική ιστοσελίδα, παραθέτοντας και βίντεο από τη συγκέντρωση.

«Εντυπωσιακές εικόνες»

«Ο ενθουσιασμός του Εμβατηρίου Σμύρνης επεκτείνεται στο σύνολο της χώρας», γράφει σε ανάρτησή της στο Twitter η τουρκική ιστοσελίδα aykiri.

Και προσθέτει, σύμφωνα με τα tourkikanea.gr: «Μετά από την Καισάρεια και το Ικόνιο όπου η Προεδρική Συμμαχία είχε αποσπάσει ρεκόρ ψήφων, εντυπωσιακές εικόνες και από τη Νίγδη. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο χιλιάδες νέοι τραγούδησαν το “Εμβατήριο Σμύρνης: Ζήτω ο Μουσταφά Κεμάλ Πασάς, το όνομα σου θα γραφτεί σε πέτρες κοσμημάτων”».

Και με χιλιάδες παιδιά στην Αγία Σοφία

Η καταγραφή αυτή γίνεται λίγες μέρες μετά τις σοκαριστικές εικόνες που είχαν μεταδοθεί από το εσωτερικό της Αγίας Σοφίας, όπου χιλιάδες παιδιά φώναζαν το γνωστό ισλαμιστικό σύνθημα «Αλλάχου άκμπαρ».

Οπως φαίνεται στο βίντεο, αρχικά κάποιος λέει στα παιδιά τη φράση «τεκμπίρ» και μετά όλα μαζί φωνάζουν «Αλλάχου άκμπαρ» (Ο Αλλάχ είναι μεγάλος).

in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου