Ειδική ακρόαση για τις υποκλοπές στην Ελλάδα από το Ευρωκοινοβούλιο

Τελευταία ενημέρωση: 2022-08-31, 20:35:27
Ειδική ακρόαση για τις υποκλοπές στην Ελλάδα από το Ευρωκοινοβούλιο

Την υπόθεση των υποκλοπών στην Ελλάδα θα ερευνήσει η αρμόδια εξεταστική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η εξεταστική επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου αποφάσισε την πραγματοποίηση ειδικής ακρόασης για τις παρακολουθήσεις στην Ελλάδα στις 8 Σεπτεμβρίου, καθώς και την αποστολή αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, για πλήρη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών.

Κλιμάκιο του ΕΚ εκτός της Ελλάδας θα βρεθεί και σε Ουγγαρία και Πολωνία, όπου έχουν αναφερθεί αντίστοιχα περιστατικά παρακολουθήσεων.

Με Κουκάκη, χωρίς Ανδρουλάκη

Σε ακρόαση από την εξεταστική επιτροπή κλήθηκε ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, το κινητό τηλέφωνο του οποίου παρακολουθούνταν από το λογισμικό Predator.

Ωστόσο, δεν θα βρεθεί ενώπιον των στελεχών του ΕΚ ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, την παρακολούθηση του οποίου παραδέχθηκε η ΕΥΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Πράσινοι αποφάσισαν να μην κληθεί ο κ. Ανδρουλάκης, όπως και οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές που έχουν πέσει θύματα παρακολούθησης, μεμονωμένα, αλλά σε μια ειδική συνεδρίαση στο μέλλον.

Εξεταστική από το 2016 στην Ελλάδα

Στη Βουλή, υπερψηφίστηκε η σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει την υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, την απόπειρα προσβολής του κινητού του τηλεφώνου από το κακόβουλο λογισμικό predator αλλά και τις καταγγελίες του ΚΚΕ για τις συνακροάσεις στο τηλεφωνικό του κέντρο που ξεκίνησαν το 2016 μαζί με περιπτώσεις παρακολούθησης άλλων προσώπων.

Ειδικότερα εγκρίθηκε η σύσταση της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των υποκλοπών με 142 «υπέρ» από σύσσωμη την αντιπολίτευση έναντι 157 «παρών» από τη Νέα Δημοκρατία.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
9
=