ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Έκλεισε τα σύνορά του με το Ιράκ λόγω της βίας που επικρατεί

ιράν-έκλεισε-τα-σύνορά-του-με-το-ιράκ-λ-858177

Το Ιράν έκλεισε τα σύνορά του με το Ιράκ και κάλεσε τους πολίτες του να αποφεύγουν τα ταξίδια στη χώρα, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος, εν μέσω ενός ξεσπάσματος βίας μετά τη δήλωση του ισχυρού σιίτη κληρικού Μοκτάντα αλ-Σαντρ ότι θα αποσυρθεί από την πολιτική.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων στη Βαγδάτη χθες, Δευτέρα, όταν, μετά την ανακοίνωση του Σαντρ, οπαδοί του εισέβαλαν σε ένα κυβερνητικό μέγαρο και συγκρούστηκαν με αντίπαλες οργανώσεις.

Εκατομμύρια Ιρανοί ταξιδεύουν στην ιρακινή πόλη Κερμπάλα κάθε χρόνο για τη θρησκευτική γιορτή Αρμπάιν που σημαδεύει το τέλος μιας 40ήμερης περιόδου πένθους για τον εγγονό του προφήτη Μωάμεθ, ιμάμη Χουσέιν. Φέτος το Αρμπάιν πέφτει στις 16-17 Σεπτεμβρίου.

«Να αποφεύγουν να ταξιδεύουν»

«Τα σύνορα με το Ιράκ έκλεισαν. Λόγω ανησυχιών ασφαλείας, οι Ιρανοί θα πρέπει να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στο Ιράκ μέχρι νεωτέρας», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση επικαλούμενη τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Ματζίντ Μιραχμαντί.

Η κρατική τηλεόραση ανέφερε πως το Ιράν διέκοψε όλες τις πτήσεις προς το Ιράκ «μέχρι νεωτέρας λόγω της συνεχιζόμενης αναταραχής».

«Προσπαθούμε να διευθετήσουμε μια έκτακτη πτήση για να φέρουμε πίσω Ιρανούς από το Ιράκ και τη Βαγδάτη που βρίσκονται τώρα στο αεροδρόμιο. Ελπίζουμε να τους απομακρύνουμε σήμερα», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση επικαλούμενη υψηλόβαθμο αξιωματούχο της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου