ΔΙΕΘΝΗ

Κατεχόμενα: Παράνομες μεταφορές εκατομμυρίων ευρώ τους τελευταίους 2 μήνες

κατεχόμενα-παράνομες-μεταφορές-εκατ-876131

Τους τελευταίους δύο μήνες έχουν συλληφθεί 4 άτομα για είσοδό τους στο ψευδοκράτος με χρηματικά ποσά που δεν μπορούσαν να αιτιολογήσουν και τα οποία φτάνουν τα 4,4 εκ ευρώ.

Πατέρας και γιος

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Γενί Ντουζέν που καταγράφει τις περιπτώσεις αυτές, στις 8 Αυγούστου συνελήφθησαν πατέρας και γιος γιατί έφεραν 10 φορές στα κατεχόμενα από 150.000 ευρώ, γράφει το philenews.com, επικαλούμενο το ΚΥΠΕ.

Στις 6 Αυγούστου συνελήφθη ακόμη ένας άνδρας με 800.000 ευρώ στην κατοχή του, ο οποίος διαπιστώθηκε πως σε μια εβδομάδα είχε μεταφέρει στο ψευδοκράτος συνολικά 1,9 εκ ευρώ.

Με μισό εκατομμύριο ευρώ στη βαλίτσα του συνελήφθη στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου άνδρας στις 19 Ιουλίου και στις 28 Ιουνίου ακόμη ένα άτομο από την Κωνσταντινούπολη έφτασε στα κατεχόμενα με 950.000 ευρώ.

Στις 16 Ιουλίου στην τσάντα ωμοπλάτης ενός ακόμη επιβάτη στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου εντοπίστηκε μισό εκατομμύριο ευρώ.

«Εχει το μερίδιό του»

Η εφημερίδα υπενθυμίζει τη δήλωση του «προέδρου» του «κακουργοδικείου» Λευκωσίας, Φαντίλ Ακσούν πως το ψευδοκράτος «έχει το μερίδιό του στο μεταβαλλόμενο εγκληματικό πεδίο και την αύξηση των ηλεκτρονικών παράνομων στοιχημάτων».

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι οι περισσότεροι συλληφθέντες για τη μεταφορά των χρημάτων δήλωσαν πως έφερναν τα χρήματα για επένδυση, όμως δεν μπορούσαν να αποδείξουν ή να αιτιολογήσουν ποια θα ήταν αυτή η επένδυση.

Αναφέρει επίσης ότι τα ποσά που η «αστυνομία» εντοπίζει και κατάσχει μεταφέρονται στο «τμήμα εσόδων και φόρου».

Και σωματεμπορία γυναικών

Σωματεμπορία νεαρών γυναικών από τη Νιγηρία στα κατεχόμενα καταγγέλλει η Εθνική Υπηρεσία της Νιγηρίας για την Απαγόρευση της Εμπορίας Ανθρώπων και η τουρκική Πλατφόρμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κάνουν λόγο για δίκτυα εμπορίας ανθρώπων που λειτουργούν μεταξύ Νιγηρίας και κατεχομένων. Το θέμα έφερε στην επιφάνεια η τουρκοκυπριακή «Χαλκίν Σεσί».

Σωματέμποροι υπόσχονται σε Νιγηριανούς νέους, κατά πλειοψηφία γυναίκες, πανεπιστημιακή εκπαίδευση και ευκαιρίες εργασίας στην κατεχόμενη Κύπρο.

in.gr

Ωστόσο, μόλις φτάσουν στις κατεχόμενες περιοχές, οι υποσχέσεις καταρρέουν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου