ΔΙΕΘΝΗ

Παιδί θαύμα με ταλέντο από… κούνια!

παιδί-θαύμα-με-ταλέντο-από-κούνια-302150

Ζωγραφίζει από τα δύο της χρόνια και το φθηνότερο έργο της στοιχίζει 3.000 ευρώ.

Ο λόγος για την 5χρονη Aelita Andre από την Μελβούρνη της Αυστραλίας η οποία είναι η πιο μικρή ζωγράφος του κόσμου.

Μέχρι στιγμής έχει κάνει δύο εκθέσεις και έχει βγάλει πάνω από 100.000 ευρώ από την πώληση των έργων της. Ωστόσο, οι γονείς της Nikka Kalashnikova από την Ρωσία Michael Andre από την Αυστραλία, βάζουν τα λεφτά που κερδίζει από τη δημιουργική δουλειά της σε ειδικό λογαριασμό για να τα έχει όταν μεγαλώσει και για να τα διαθέσει όπως εκείνη θέλει.

Τον άλλο μήνα μάλιστα ετοιμάζεται να κάνει άλλη μία έκθεση, την τρίτη κατά σειρά, σε gallery της Νέας Υόρκης.

Τα έργα της πλέον πωλούνται στην τιμή των 5.000-10.000 δολαρίων, εκτός από έναν πίνακα με το διαστημικό σταθμό Russian Mir που πωλήθηκε 24.000 δολάρια στο Χονγκ Κονγκ.

Η μητέρα της συνειδητοποίησε ότι η μικρή Aelita ξεχώριζε από τα άλλα παιδιά της ηλικίας της, ειδικότερα στον τρόπο που ζωγράφιζε.

«Οι συνθέσεις που έκανε, το πώς χρησιμοποιούσε τα χρώματα και η απόλυτη συγκέντρωση που είχε ήταν κάτι διαφορετικό. Συνήθως τα παιδιά κάθονται μόνο μερικά λεπτά και ζωγραφίζουν, όμως η Aelita μπορούσε να το κάνει επί ώρες» δήλωσε η μητέρα της στο Sky News.

Αρκετοί μάλιστα συγκρίνουν τα έργα της με αυτά μεγάλων ζωγράφων όπως οι Jackson Pollock και Pablo Picasso. Υπερβολή; Ο χρόνος θα δείξει…

star.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου