AROUND THE WEB

Δεν είναι μόνο η Σκιάθος: Σε αυτά τα αεροδρόμια τα αεροπλάνα προσγειώνονται μια ανάσα από τα κεφάλια των… θεατών!

δεν-είναι-μόνο-η-σκιάθος-σε-αυτά-τα-αερ-877558

Η παρακολούθηση αεροσκαφών – ή αλλιώς plane spotting– δεν είναι και το πιο επικίνδυνο χόμπι, αλλά υπάρχουν κάποια μέρη στον κόσμο που οι θεατές κινδυνεύουν λίγο περισσότερο.

Με αφορμή τα συνταρακτικά πλάνα από το αεροδρόμιο Σκιάθου και τα περιστατικά με θεατές που παρασύρονται από τα αέρια που εκπέμπουν τα αεροσκάφη και να τραυματίζονται η εφημερίδα Sun παρουσίασε τα αεροδρόμια όπου η προσγείωση αεροσκάφους είναι μια μικρή περιπέτεια.

1. Αεροδρόμιο Σκιάθου Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

Έλληνες νησιώτες και παραθεριστές που είχαν συγκεντρωθεί στην παραλία για να παρακολουθήσουν τα αεροσκάφη τρόμαξαν όταν μια πτήση της Wizz Air ήρθε για να προσγειωθεί στη Σκιάθο. Το αεροσκάφος πέρασε ελάχιστα δίπλα από τους λουόμενους καθώς ολοκλήρωσε την κάθοδό του στο αεροδρόμιο.

Λόγω της γεωγραφίας του νησιού, το αεροδρόμιο της Σκιάθου έχει έναν ιδιαίτερα κοντό διάδρομο προσγείωσης, πράγμα που σημαίνει ότι οι πιλότοι πρέπει να προσεγγίζουν χαμηλότερα από ό,τι θα έκαναν σε μεγαλύτερους διαδρόμους.

Στους παρατηρητές αεροπλάνων αρέσει ιδιαίτερα αυτό το σημείο, καθώς τους δίνει μια κοντινή θέα των αεροπλάνων.

2.Διεθνές αεροδρόμιο Σιντ Μααρτεν

Το ολλανδικό νησί της Καραϊβικής διαθέτει μία από τις πιο τρομακτικές προσεγγίσεις στον κόσμο για τους πιλότους.

Τόσο πολύ που οι άνθρωποι που τινάσσονται από τις μηχανές των αεροσκαφών που προσγειώνονται ήταν συνηθισμένο φαινόμενο. Ωστόσο, το 2016 τα μεγαλύτερα αεροπλάνα αντικαταστάθηκαν από μικρότερα που μεταφέρουν σχεδόν τους μισούς επιβάτες – κάνοντας τις τρομακτικές σκηνές με τα Boeing 747 να περνούν την παραλία πριν προσγειωθούν παρελθόν.

3.Διεθνές Αεροδρόμιο Πουκέτ

Οι τουρίστες συχνά εντοπίζονται να συρρέουν σε μια συγκεκριμένη περιοχή της παραλίας Mai Khao στην Ταϊλάνδη, χάρη στις εκπληκτικές selfies που προσφέρει. Η παραλία έχει γίνει δημοφιλής με την πάροδο των ετών χάρη στα αεροσκάφη που πετούν εξαιρετικά χαμηλά πριν προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Πουκέτ.

Το πολυσύχναστο αεροδρόμιο, με πάνω από 100.000 πτήσεις ετησίως, είναι επίσης απίστευτα δημοφιλές στους spotters αεροπλάνων λόγω των ευκαιριών για φωτογραφίες που προσφέρει.

4.Αεροδρόμιο Lanzarote Arrecife

πως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, τα αεροπλάνα αναγκάζονται να κάνουν χαμηλή πτήση πάνω από την παραλία στο Λανζαρότε πριν φτάσουν στο αεροδρόμιο, το οποίο είναι χτισμένο ακριβώς δίπλα στην παραλία.

Το αεροδρόμιο των Καναρίων Νήσων είναι επίσης ένα δημοφιλές μέρος για τους λάτρεις της αεροπλοΐας, αν και ο διάδρομός του είναι ελαφρώς μακρύτερος από τους άλλους που αναφέρθηκαν, οπότε οι σκηνές με τζετ να περνούν στενά πάνω από τους ανθρώπους είναι αρκετά σπάνιες. Αυτά τα αεροδρόμια διαθέτουν μερικές από τις πιο εντυπωσιακές απόψεις προσγείωσης στον κόσμο.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου