ΔΙΕΘΝΗ

Μαυροβούνιο: Άντρας σε αμόκ βγήκε στους δρόμους πυροβολώντας και σκότωσε 11 άτομα

μαυροβούνιο-άντρας-σε-αμόκ-βγήκε-στου-880822

Μακελειό στην πόλη Τσέτινα του Μαυροβουνίου, όταν 34χρονος σε κατάσταση αμόκ άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως γύρω από το σπίτι του, μετά από οικογενειακή διένεξη.

Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα, Παρασκευή, όταν άγνωστος άνοιξε πυρ στην πόλη Τσέτινα, στα κεντρικά της χώρας, μετέδωσαν η δημόσια ραδιοφωνία τηλεόραση του Μαυροβουνίου, RTCG, ο ιστότοπος In4s και η εφημερίδα Vijesti.

«Ένδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίσθηκαν, εκ των οποίων ένα μέλος της αστυνομίας», σύμφωνα με την RTCG, που πρόσθεσε ότι ο δράστης περιλαμβάνεται στον απολογισμό αυτό.

Αστυνομικός που μίλησε ζητώντας να μην κατονομαστεί επιβεβαίωσε τον αριθμό αυτό στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μετά από οικογενειακή διένεξη

Ο ιστότοπος Ιn4s ισχυρίζεται ότι δράστης της επίθεσης είναι ο 34χρονος κάτοικος Βούτσκο Μπορίλοβιτς (Vučko Borilović), ο οποίος άνοιξε πυρ εναντίον αρκετών ατόμων γύρω από το σπίτι του.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες υπήρξε κάποια οικογενειακή διένεξη.

Ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε στο κεφάλι, αλλά είναι άγνωστο μέχρι στιγμής αν ο δράστης σκοτώθηκε κατά τη διένεξη ή αυτοκτόνησε, μεταδίδει το In4s.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πληροφορίες για τρεις βαριά τραυματίες που διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, όπως και ότι ο δράστης για αρκετή ώρα δεν άφηνε τα ασθενοφόρα να προσεγγίσουν τους τραυματίες.

Η μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του Μαυροβουνίου

Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, Dritan Abazović, δήλωσε ότι σήμερα συνέβη μια τραγωδία που το Μαυροβούνιο δεν θυμάται, όπως μεταδίδει η δημόσια ραδιοφωνία τηλεόραση του Μαυροβουνίου, RTCG.

«Καλώ όλους τους πολίτες του Μαυροβουνίου να είναι με τις οικογένειες των αθώων θυμάτων, τους συγγενείς, τους φίλους τους και όλους τους πολίτες της πρωτεύουσας Cetinje», είπε.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες που επικαλείται η RTCG ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί θα επισκεφθούν τους τραυματίες που νοσηλεύονται στο KCCG και στο νοσοκομείο Cetinje.

Đukanovic: Είμαι βαθιά συγκλονισμένος – Να κηρυχθεί ημέρα πένθους

«Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου τραγωδία που επηρεάζει ολόκληρο το Μαυροβούνιο. Ως εκ τούτου, καλώ την κυβέρνηση να κηρύξει Ημέρα Πένθους στη χώρα. Εύχομαι στους τραυματίες ταχεία ανάρρωση», δήλωσε ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου, Milo Đukanović.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου