Γαλλία: Δήμαρχος ζητά προκαταβολή 15.000€ για όσους επιθυμούν να ανέβουν στο όρος «Mont Blanc»

Τελευταία ενημέρωση: 2022-08-07, 11:00:36
Φωτογραφία από Simon από το Pixabay
Γαλλία: Δήμαρχος ζητά προκαταβολή 15.000€ για όσους επιθυμούν να ανέβουν στο όρος «Mont Blanc»

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Γάλλος δήμαρχος, η ανάβαση στο Mont Blanc είναι πλέον αρκετά επικίνδυνη και οι Γάλλοι φορολογούμενοι δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος της διάσωσης ή μιας ενδεχόμενης κηδείας.

Μία πρωτοφανή απόφαση κλήθηκε να πάρει ο Jean-Marc Peillex είναι δήμαρχος του Saint-Gervais, ενός χωριού στους πρόποδες του όρους Mont Blanc, η κορυφή του οποίου βρίσκεται στα 4.808 μέτρα.

Όπως  δήλωσε ο ίδιος στο BBC, οι συνθήκες ανάβασης είναι πλέον τόσο επικίνδυνες που οι ορειβάτες θα πρέπει να καταβάλουν προκαταβολή 15.000 ευρώ (12.640 λίρες Αγγλίας, 15.370 δολάρια), για να καλύψουν τα έξοδα διάσωσης και πιθανής κηδείας.

Ο δήμαρχος ανέφερε πως το μέσο κόστος διάσωσης στο βουνό ήταν 10.000 ευρώ και τα έξοδα κηδείας είναι 5.000 ευρώ. «Είναι απαράδεκτο ο Γάλλος φορολογούμενος να καλύπτει αυτά τα έξοδα», ανέφερε σε δελτίο Τύπου.

Παράλληλα, σημείωσε πως οι οδηγοί βουνού αρνούνται πλέον να αναλάβουν ορειβάτες στη δημοφιλή διαδρομή Goûter -γνωστή και ως Βασιλική Οδός- από το Saint-Gervais ή το κοντινό αλπικό θέρετρο Chamonix.

«Ήθελα να κάνω τον κόσμο να αντιδράσει, να καταλάβει ότι σήμερα είναι πολύ επικίνδυνο, σχεδόν αυτοκτονικό να ανέβει κανείς» είπε ο ίδιος.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι υψηλές θερμοκρασίες που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα έχουν αυξήσει τις πτώσεις των βράχων.

Ο Γάλλος δήμαρχος για την ώρα έκλεισε τα ορεινά καταφύγια στο Goûter και στο Tête Rousse, ενώ δεν έχει εκδώσει ακόμη νομική απόφαση για την προκαταβολή των 15.000 ευρώ.

Είπε ότι το ποσό «πρέπει να είναι εντυπωσιακό για να επικεντρωθεί η προσοχή σε αυτό». «Αν κάποιος πιστεύει ότι είναι παράνομο, μπορεί να προσφύγει στο δικαστήριο για να το αμφισβητήσει», πρόσθεσε ο ίδιος.

 

in.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
5
=