ΔΙΕΘΝΗ

Κατεχόμενα: Δικάζουν γυναίκα που σχολίασε τον Τατάρ γιατί γελούσε στις πυρκαγιές

κατεχόμενα-δικάζουν-γυναίκα-που-σχολ-890497

Σε δίκη παραπέμφθηκε η Τουρκοκύπρια Γιουντούμ Μισιόν με την αιτιολογία ότι πρόσβαλε τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Γελά πάνω από τα αποκαΐδια

Η Γιουντούμ Μισιόν σχολίασε φωτογραφία του Ερσίν Τατάρ να γελά ενώ επιβαίνει σε ελικόπτερο για να περιοδεύσει τις πληγείσες από πυρκαγιά περιοχές, τον περασμένο Ιούνιο, στην Καντάρα (φωτογραφία, επάνω, από sigmalive.com).

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης συνοδευόταν από τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι και τον «πρωθυπουργό» Ουνάλ Ουστέλ.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας, η εφημερίδα Αβρούπα που αναφέρεται στο θέμα γράφει ότι στην ανάρτησή της στις 23 Ιουνίου 2022, η Μισιόν ανέφερε:

«Μασκαράδες»

«Μασκαράδες!!! Ηρθε ο μεγάλος του αδελφός!!! Είναι πολύ ευτυχισμένος. Τι θα γίνει και αν καεί η χώρα!!!».

Σύμφωνα με ένορκη κατάθεση του «αστυνομικού» Αϊκούτ Οζκάν στο «δικαστήριο» προχθές, ο κ. Τατάρ υπέβαλε παράπονο κατά της κατηγορούμενης στις 24 Ιουνίου, υποστηρίζοντας ότι με την ανάρτηση υβρίζεται η «προεδρία της τδβκ».

Στις 27 Ιουνίου, η κατηγορούμενη κλήθηκε στην «αστυνομία» της κατεχόμενης Λευκωσίας και δήλωσε προφορικώς ότι δεν περιείχε ύβρεις η εν λόγω ανάρτησή της.

Η ανάρτηση εστάλη σε καθηγητές γλωσσολογίας και λογοτεχνίας στο «πανεπιστήμιο» εγγύς Ανατολή και «διεθνές πανεπιστήμιο», οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η ανάρτηση στοχοποιεί τον Ερσίν Τατάρ, προσβάλλει, παρενοχλεί και προκαλεί.

«Δεν θα πάψω ποτέ να σας χτυπώ»

Η «δικαστής» αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερη μέχρι τη δίκη η Μισιόν, μ’ έναν εγγυητή και 30 χιλιάδες τουρκικές λίρες εγγύηση.

Σε νέα της ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Μισιόν έγραψε: «Μετά από παράπονο το προέδρου Τατάρ, σήμερα μου έχουν επιβάλει εγγύηση. Να ξέρετε ότι δεν θα μπορέσετε να μας ξεριζώσετε από αυτά τα χώματα. Οποια και αν είναι η τακτική σας, είτε σας αρέσει είτε όχι, δεν θα πάψω ποτέ να σας χτυπώ κατάμουτρα τα λάθη σας, να σας επικρίνω και να αγωνίζομαι […]».

Πηγή: sigmalive.com

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου