Κατεχόμενα: Δικάζουν γυναίκα που σχολίασε τον Τατάρ γιατί γελούσε στις πυρκαγιές

Τελευταία ενημέρωση: 2022-08-06, 09:49:47
Κατεχόμενα: Δικάζουν γυναίκα που σχολίασε τον Τατάρ γιατί γελούσε στις πυρκαγιές

Σε δίκη παραπέμφθηκε η Τουρκοκύπρια Γιουντούμ Μισιόν με την αιτιολογία ότι πρόσβαλε τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Γελά πάνω από τα αποκαΐδια

Η Γιουντούμ Μισιόν σχολίασε φωτογραφία του Ερσίν Τατάρ να γελά ενώ επιβαίνει σε ελικόπτερο για να περιοδεύσει τις πληγείσες από πυρκαγιά περιοχές, τον περασμένο Ιούνιο, στην Καντάρα (φωτογραφία, επάνω, από sigmalive.com).

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης συνοδευόταν από τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι και τον «πρωθυπουργό» Ουνάλ Ουστέλ.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας, η εφημερίδα Αβρούπα που αναφέρεται στο θέμα γράφει ότι στην ανάρτησή της στις 23 Ιουνίου 2022, η Μισιόν ανέφερε:

«Μασκαράδες»

«Μασκαράδες!!! Ηρθε ο μεγάλος του αδελφός!!! Είναι πολύ ευτυχισμένος. Τι θα γίνει και αν καεί η χώρα!!!».

Σύμφωνα με ένορκη κατάθεση του «αστυνομικού» Αϊκούτ Οζκάν στο «δικαστήριο» προχθές, ο κ. Τατάρ υπέβαλε παράπονο κατά της κατηγορούμενης στις 24 Ιουνίου, υποστηρίζοντας ότι με την ανάρτηση υβρίζεται η «προεδρία της τδβκ».

Στις 27 Ιουνίου, η κατηγορούμενη κλήθηκε στην «αστυνομία» της κατεχόμενης Λευκωσίας και δήλωσε προφορικώς ότι δεν περιείχε ύβρεις η εν λόγω ανάρτησή της.

Η ανάρτηση εστάλη σε καθηγητές γλωσσολογίας και λογοτεχνίας στο «πανεπιστήμιο» εγγύς Ανατολή και «διεθνές πανεπιστήμιο», οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η ανάρτηση στοχοποιεί τον Ερσίν Τατάρ, προσβάλλει, παρενοχλεί και προκαλεί.

«Δεν θα πάψω ποτέ να σας χτυπώ»

Η «δικαστής» αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερη μέχρι τη δίκη η Μισιόν, μ’ έναν εγγυητή και 30 χιλιάδες τουρκικές λίρες εγγύηση.

Σε νέα της ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Μισιόν έγραψε: «Μετά από παράπονο το προέδρου Τατάρ, σήμερα μου έχουν επιβάλει εγγύηση. Να ξέρετε ότι δεν θα μπορέσετε να μας ξεριζώσετε από αυτά τα χώματα. Οποια και αν είναι η τακτική σας, είτε σας αρέσει είτε όχι, δεν θα πάψω ποτέ να σας χτυπώ κατάμουτρα τα λάθη σας, να σας επικρίνω και να αγωνίζομαι […]».

Πηγή: sigmalive.com

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
9
=