ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Περικοπές επιδομάτων σε γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους

αυστραλία-περικοπές-επιδομάτων-σε-γο-303651

Οι γονείς που δεν φροντίζουν να εμβολιαστούν τα παιδιά τους σύμφωνα με το πλήρες πρόγραμμα μπορεί να χάσουν το δικαίωμα σε σημαντικού ύψους επιδόματα αποφάσισε η κυβέρνηση της Αυστραλίας σε μία προσπάθεια να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα, αναφέρει η Sydney Morning Herald, από τον ερχόμενο Ιούλιο περικόπτεται επίδομα ύψους 258 δολαρίων Αυστραλίας (περίπου 190 ευρώ) που παίρνουν ανεξαρτήτως εισοδήματος οικογένειες με παιδιά μέχρι πέντε ετών αν έχουν κάνει όλα τα εμβόλια τους.

Αντίθετα, αν δεν εμβολιάσουν τα παιδιά τους, δεν θα έχουν δικαίωμα να λάβουν ένα άλλο οικογενειακό επίδομα που δίνεται σε τρεις δόσεις των 726 δολαρίων (περίπου 533 ευρώ) όταν τα παιδιά είναι ενός, δύο και πέντε ετών.

Οι έλεγχοι για τήρηση του προγράμματος εμβολιασμοί θα γίνουν παράλληλα πιο αυστηροί και θα προστεθούν μερικά νέα για να φτάσουν τα 12 σε πέντε χρόνια.

Πέρα από το οικονομικό όφελος για το κράτος, η κυβέρνηση επιδιώκει να αυξήσει ακόμα περισσότερα τα ποσοστά των προστατευμένων παιδιών αν και εννέα στα δέκα παιδιά είναι εμβολιασμένα.

Ωστόσο σε αρκετές χώρες, όπως και την Αυστραλία, οι γονείς επιλέγουν για διάφορους λόγους να μην κάνουν στα παιδιά τους τα εμβόλια βάζοντας τα παιδιά τους σε μεγάλο κίνδυνο.

Χαρακτηριστικά, ο κοκίτης έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία δύο χρόνια, με τα κρούσματα να εκτοξεύονται από 4.864 σε 34.785 μέσα σε τρία χρόνια ενώ καταγράφηκαν και κάποιοι θάνατοι βρεφών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου