ΔΙΕΘΝΗ

Συγκλονιστικό βίντεο από μεγάλη φωτιά στη Βρετανία: Aγρότης έσωσε ολόκληρο οικισμό από τον πύρινο εφιάλτη

συγκλονιστικό-βίντεο-από-μεγάλη-φωτι-867322

Την απίστευτη στιγμή που ένας γενναίος αγρότης στο Κεντ της Βρετανίας συνέχισε να εργάζεται προσπαθώντας να επιβραδύνει μια γιγαντιαία φωτιά που εξαπλωνόταν σε ένα χωράφι, κατέγραψε βίντεο του BBC.

Η αυτοθυσία του αγρότη έσωσε τον οικισμό

Οι πυροσβέστες κλήθηκαν στο σημείο για να αντιμετωπίσουν μια τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε σε ένα χωράφι στο Lenham Heath, μεταξύ του Μέιντσοουν και του Άσφορντ, στο Κεντ λίγο πριν από τις 3.15 μ.μ. το Σάββατο.

Η φωτιά εξαπλώθηκε σε σχεδόν 20 στρέμματα γης και ήταν ορατή από χιλιόμετρα μακριά. Ωστόσο, ο ήρωας αγρότης Bill Alexander «επενέβη γρήγορα» και χρησιμοποίησε το τρακτέρ του για να κόψει τις καλλιέργειες γύρω από τη φωτιά για να την επιβραδύνει αφού ο άνεμος έστρεψε το μέτωπο προς ένα σπίτι.

Ο Andy Barr, ιδιοκτήτης της φάρμας στο Κεντ, επαίνεσε τον «καλό του γείτονα» για τις «ηρωικές» του πράξεις και ανέβασε στο Twitter την εικόνα του τρακτέρ να κόβει τις καλλιέργειες

Η φωτιά σβήστηκε τελικά μετά από 90 λεπτά και οι κάτοικοι της περιοχής που βρίσκονταν κοντά συνοδεύτηκαν επίσης σε ασφαλές μέρος. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό τι προκάλεσε την κόλαση.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου