ΔΙΕΘΝΗ

Καταργούνται όλες οι στρατιωτικές παρελάσεις στην Τουρκία

καταργούνται-όλες-οι-στρατιωτικές-πα-305016

Ο Γκιουλ αλλάζει τα πάντα

Αλλάζουν τα πάντα σχετικά με τις εθνικές εορτές στην Τουρκία. Σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε ο πρόεδρος της χώρας Αμντουλάχ Γκιούλ όλοι οι εορτασμοί των εθνικών εορτών θα πραγματοποιούνται στο προεδρικό μέγαρο. ‘Ετσι η εθνική εορτή της 30ης Αυγούστου ( σ.σ. νίκη των δυνάμεων του Κεμάλ το 1922) δεν θα πραγματοποιείται πια στο Γενικό Επιτελείο στρατού αλλά στο προεδρικό μέγαρο.

Επίσης καταργούνται όλες οι στρατιωτικές παρελάσεις εκτός αυτής της 29ης Οκτωβρίου ( ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας). Στις παρελάσεις θα συμμετάσχουν μόνο τα πεζοπόρα τμήματα. Αλλά τα μηχανοκίνητα δεν θα παρελαύνουν.

Καταργούνται όλες οι αναπαραστάσεις μαχών που πραγματοποιούνταν σε όλες τις πόλεις που είχαν «απελευθερωθεί» Επίσης η 19η Μαϊου που κατά τους τούρκους είναι γιορτή, δεν θα εορτάζεται από τη νεολαία στα γήπεδα. Αυτοι οι εορτασμοί καταργούνται.

Η εφημερίδα Radikal έχει ως τίτλο. «Αυτή η παρέλαση ήταν η τελευταία» Φαίνεται πως στην Τουρκία η υπεροχή της πολιτικής ηγεσίας έναντι της στρατιωτικής αρχίζει να εμφανίζεται και στον τομέα των εορτασμών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου