Ιταλία: Δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του Μάριο Ντράγκι ο πρόεδρος Ματαρέλα

Τελευταία ενημέρωση: 2022-07-14, 21:48:02
Ιταλία: Δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του Μάριο Ντράγκι ο πρόεδρος Ματαρέλα

Το θρίλερ στην Ιταλία καλά κρατεί, καθώς ο Σέρτζιο Ματαρέλα δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι με τη χώρα να βρίσκεται σε βαθιά πολιτική κρίση. 

Αφού δήλωσε στους υπουργούς του ότι αποφάσισε να παραιτηθεί, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι επέστρεψε στο Κυρινάλιο μέγαρο, για να ανακοινώσει και επίσημα τον πρόεδρο της δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, την απόφασή του.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αποδέχτηκε την παραίτηση αυτή και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να παρουσιαστεί στο Κοινοβούλιο για να προβεί σε ανακοινώσεις, ώστε να γίνει αξιολόγηση της κατάστασης που έχει προκύψει μετά τα αποτελέσματα της σημερινής συνεδρίασης στη Γερουσία της Δημοκρατίας», τονίζεται σε ανακοίνωση από την προεδρία της Ιταλίας. 

Την ερχόμενη Τετάρτη, ο Ντράγκι θα παρέμβει στη Βουλή και στη Γερουσία και στη συνέχεια αναμένεται νέα ψήφος εμπιστοσύνης.

Ντράγκι: Η πλειοψηφία εθνικής ενότητας στην κυβέρνηση δεν υφίσταται πλέον

Να σημειωθεί ότι νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντάγκι συγκάλεσε υπουργικό συμβούλιο και ανακοίνωσε στα μέλη του την απόφασή του να παραιτηθεί.

Σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης που υπάρχει η δήλωση του Ιταλού πρωθυπουργού τονίζει τα εξής:

“Θέλω να σας ανακοινώσω ότι απόψε πρόκειται να υποβάλω την παραίτησή μου στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι σημερινές ψηφοφορίες στο κοινοβούλιο είναι πολύ σημαντικό γεγονός από πολιτικής απόψεως. Δεν υφίσταται πλέον η σχέση εμπιστοσύνης που αποτελεί βάση της κυβερνητικής δράσης. Η πλειοψηφία εθνικής ενότητας η οποία στήριξε αυτήν την κυβέρνηση από την πρώτη ημέρα της δημιουργίας της δεν υφίσταται πλέον.

Τις ημέρες αυτές από μέρους μου καταβλήθηκε η μέγιστη προσπάθεια για να συνεχιστεί η κοινή πορεία, προσπαθώντας να ικανοποιήσω τα αιτήματα που μου έθεσαν οι πολιτικές δυνάμεις. Είναι όμως σαφές από την πολιτική συζήτηση και από τη σημερινή ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο ότι αυτή η προσπάθεια δεν ήταν αρκετή”.

Ο Ντράγκι υπενθύμισε ότι θα συνέχιζε ως πρωθυπουργός «μόνο αν υφίστατο η προοπτική υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος για το οποίο είχε λάβει την αρχική ψήφο εμπιστοσύνης».

 

newsit.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
1
=