1,6 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν μεταφερθεί παρά τη θέλησή τους στη Ρωσία

Τελευταία ενημέρωση: 2022-07-14, 09:50:19
1,6 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν μεταφερθεί παρά τη θέλησή τους στη Ρωσία

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, το οποίο επικαλείται «εκτιμήσεις από διάφορες πηγές», συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης της Ρωσίας, από 900.000 ως 1,6 εκατομμύρια Ουκρανοί, ανάμεσά τους 260.000 παιδιά, έχουν μεταφερθεί από την ουκρανική στη ρωσική επικράτεια (στη φωτογραφία αρχείου του AP/Felipe Dana, επάνω, Ουκρανοί εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και παίρνουν τον δρόμο της προσφυγιάς).

Σε «απομονωμένες περιοχές»

Πολλοί εξ αυτών οδηγήθηκαν σε «απομονωμένες περιοχές» στη ρωσική «Aπω Ανατολή», πρόσθεσε το αμερικανικό ΥΠΕΞ σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Δείτε ακόμα – ΕΕ: Εχει «παγώσει» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 13,8 δισεκ. ευρώ λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Η αμερικανική διπλωματία απαίτησε η Μόσχα να τερματίσει αμέσως τις «συστηματικές επιχειρήσεις ‘εκκαθάρισης’ και τους εξαναγκαστικούς εκτοπισμούς» στις περιοχές που ελέγχονται από τον ρωσικό στρατό ή φιλορώσους αυτονομιστές στην Ουκρανία.
Eκανε λόγο για κατάφωρη παραβίαση της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης για την Προστασία των Πολιτών σε Καιρό Πολέμου.

Η Ρωσία πρέπει να αφήσει ελεύθερους όσους πολίτες κρατά και να επιτρέψει στους Ουκρανούς που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους να επιστρέψουν σε αυτά, αξίωσε ακόμη.

Η εκδοχή της Μόσχας

Η Μόσχα προβάλλει εντελώς διαφορετική εκδοχή των γεγονότων, λέει πως οι δυνάμεις της απομακρύνουν πολίτες από εμπόλεμες ζώνες στην Ουκρανία, ιδίως στις περιφέρειες Ντoνέτσκ και Λουγκάνσκ, τους μεταφέρουν στο ρωσικό έδαφος για την προστασία τους.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
7
=