«Πολύ άσχημη για να βιαστεί» – Αστυνομικοί έκαναν προσβλητικά σχόλια για θύματα

Τελευταία ενημέρωση: 2022-07-13, 19:58:17
«Πολύ άσχημη για να βιαστεί» – Αστυνομικοί έκαναν προσβλητικά σχόλια για θύματα

Αστυνομικός στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας ξέσπασε σε κλάματα περιγράφοντας πώς συνάδελφοί του έδιωχναν από το αστυνομικό τμήμα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ή υποστήριζαν ότι κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους «άξιζαν να βιαστούν».

Στην κατάθεσή του σε επιτροπή που έκανε έρευνα για την αντιμετώπιση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, ο αστυνομικός είπε πως έχει ακούσει συναδέλφους να κάνουν προσβλητικά σχόλια για θύματα που βιάστηκαν από σύντροφό τους, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για «αιφνιδιαστικό σεξ» ή ότι «άξιζαν να βιαστούν».

«Πολύ άσχημη για να τη βιάσουν»

Ανάμεσα στα εξοργιστικά σχόλια συναδέλφων του, τα οποία κατέθεσε, είναι: «η ενδοοικογενειακή βία είναι απλά προκαταρκτικά», «είναι πολύ άσχημη για να την βιάσουν» ή «μπορώ να καταλάβω γιατί της το κάνει αυτό».

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην επιτροπή, άνθρωποι πήγαιναν στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλουν ότι έπεσαν θύμα βίας, αλλά τους έδιωχναν και κάποιοι ένστολοι ήταν απρόθυμοι να αναλάβουν δράση αν δεν τους έδιναν άλλες αποδείξεις. «Συχνά αυτό που έχω παρατηρήσει είναι η αστυνομία να λέει “Γιατί δεν μας τηλεφώνησαν όταν συνέβη αυτό; Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα τώρα”», κατέθεσε ο αστυνομικός και συμπλήρωσε ότι συνάδελφοί του θύμωναν με εκείνον, όταν έκανε περαιτέρω έρευνες για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Μάλιστα, ανέφερε ότι κάποτε ήταν σε περιπολικό με συνάδελφο, ο οποίος εσκεμμένα απομακρύνθηκε από προάστιο, προκειμένου να αποφύγει να ανταποκριθεί σε κλήση για ένα τέτοιο περιστατικό.

Οι σεξιστικοί χαρακτηρισμοί

Στην κατάθεσή του, ανέφερε ότι έχει ακούσει άνδρες συναδέλφους του να αποκαλούν γυναίκες αστυνομικούς «γα@@@@νες τσ@@@ες», «σκυ@@@» και «χαφιέδες» πίσω από την πλάτη τους, ενώ εκτεταμένη είναι και η σεξουαλική παρενόχληση.

Τέλος, ο αστυνομικός υπογράμμισε και τον ρατσισμό που υπάρχει στην αστυνομία του Κουίνσλαντ, μιλώντας για προσβολές σε βάρος ιθαγενών Αυστραλών. «Τι περιμέναμε; Είναι ένας άγριος», σχολίασε αστυνομικός σε μια περίπτωση. Επίσης, έχει δει να χλευάζονται θύματα ενδοοικογενειακής βίας από την Κίνα και την Ταϊβάν, επειδή αδυνατούσαν να μιλήσουν με αστυνομικούς δίχως τη βοήθεια διερμηνέα.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
2
=