Σρι Λάνκα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα μετά την διαφυγή του προέδρου

Τελευταία ενημέρωση: 2022-07-13, 12:06:07
Σρι Λάνκα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα μετά την διαφυγή του προέδρου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε η Σρι Λάνκα μετά την διαφυγή του προέδρου της χώρας, Γκοταμπάγια Ρατζαπάξα, με αεροσκάφος στις Μαλδίβες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού της Σρι Λάνκα, Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε “αφού ο πρόεδρος εγκατέλειψε τη χώρα, κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση στη χώρα”.

Η αστυνομία ανακοίνωσε την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας επ’ αόριστον στη δυτική επαρχία, αυτή που περιλαμβάνει και την πρωτεύουσα Κολόμπο, με στόχο να περιοριστούν οι διαδηλώσεις.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από το γραφείο του πρωθυπουργού, με τις δυνάμεις της τάξης να απαντούν κάνοντας χρήση δακρυγόνων σε μια προσπάθεια να τους εμποδίσουν να εισβάλουν σε αυτό.

“Γίνονται διαδηλώσεις μπροστά από το γραφείο του πρωθυπουργού στο Κολόμπο και χρειαζόμαστε την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας για να ελέγξουμε την κατάσταση”, εξήγησε αξιωματούχος της αστυνομίας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η αστυνομία έχει λάβει εντολή να καταστέλλει τις διαδηλώσεις που εμποδίζουν τη λειτουργία του κράτους.

Ο Ρατζαπάξα διέφυγε σήμερα στις Μαλδίβες, αφού πλήθος διαδηλωτών εισέβαλε στην κατοικία του το Σάββατο αναγκάζοντάς τον να την εγκαταλείψει, και αναμένεται να ανακοινώσει αργότερα την παραίτησή του.

 

newsit.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
5
=