AROUND THE WEB

Θρίλερ στον αέρα: Αεροπλάνο πετούσε επί 14 ώρες με μία τρύπα στο πλάι

θρίλερ-στον-αέρα-αεροπλάνο-πετούσε-επ-876969

Ένα αεροπλάνο της Emirates πέταξε για σχεδόν 14 ώρες με μια μεγάλη τρύπα στην μία του πλευρά, αφού οι επιβάτες ανέφεραν ότι άκουσαν έναν δυνατό κρότο. Το Airbus A380 απογειώθηκε από τον κεντρικό κόμβο της αεροπορικής εταιρείας στο Ντουμπάι την 1η Ιουλίου με προορισμό το Μπρίσμπεϊν στην Αυστραλία.

Λίγο μετά την απογείωση και ενώ το αεροπλάνο πετούσε πάνω από τον ωκεανό, οι επιβάτες ανέφεραν ότι άκουσαν έναν δυνατό κρότο, αλλά το πλήρωμα αποφάσισε να συνεχίσει την πτήση και να προσγειωθεί στο Μπρίσμπεϊν περίπου 13,5 ώρες αργότερα.

Κατά την προσέγγιση στο αεροδρόμιο του Κουίνσλαντ, το πλήρωμα του αεροσκάφους επικοινώνησε με τον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας για να ζητήσει από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να βρίσκονται σε ετοιμότητα λέγοντας ότι υποψιάζονταν ότι είχαν σκάσει ένα ελαστικό κατά την απογείωση, αναφέρει η Aviation Herald.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια, εκείνη τη στιγμή, όμως, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανακάλυψαν μια μεγάλη τρύπα στην αριστερή πλευρά του αεροπλάνου.

Η ζημιά σήμαινε ότι το αεροπλάνο δεν μπόρεσε να αναχωρήσει για την πτήση της επιστροφής και βρισκόταν ακόμα στο έδαφος στο Μπρίσμπεϊν περίπου 17 ώρες μετά την άφιξή του.

Ένας επιβάτης ανέφερε ότι άκουσε ένα «δυνατό κρότο» λίγο μετά την απογείωση. «Ακούστηκε ένα δυνατό μπαμ και το ένιωσα και μέσα από το πάτωμα», είπε ένας επιβάτης στην Courier Mail στην Αυστραλία.

«Το πλήρωμα καμπίνας παρέμεινε ήρεμο, σταμάτησε την υπηρεσία φαγητού και πήρε τηλέφωνο και έλεγξε τα φτερά, τις μηχανές», πρόσθεσε ο ίδιος.

Εκπρόσωπος της Emirates είπε ότι η πτήση EK430 από το Ντουμπάι στο Μπρίσμπεϊν παρουσίασε «τεχνικό σφάλμα».

«Ένα από τα 22 ελαστικά του αεροσκάφους έσπασε, προκαλώντας ζημιά σε ένα μικρό τμήμα του εξωτερικού πλαισίου. Σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε επίπτωση στην άτρακτο, το πλαίσιο ή τη δομή του αεροσκάφους. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Μπρίσμπεϊν και όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν όπως είχε προγραμματιστεί. Το εξωτερικό πλαίσιο «έχει αντικατασταθεί πλήρως, ελεγχθεί και εκκαθαριστεί από μηχανικούς, την Airbus και όλες τις αρμόδιες αρχές. Η ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος ήταν πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα», σημείωσε ο εκπρόσωπος.

enikos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου