ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Βορράς

ιταλία-σε-κατάσταση-έκτακτης-ανάγκης-877957

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις περιφέρειες: Εμίλια-Ρομάνια, Φριούλι-Βενέτσια Τζούλια, Λομβαρδία, Πιεμόντε και Βενετία έως την 31η Δεκεμβρίου

Η Ιταλία κήρυξε σήμερα κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε πέντε περιφέρειες του βορρά και ανακοίνωσε την αποδέσμευση ποσού 36,5 εκατομμυρίων ευρώ για να αντιμετωπιστεί η ξηρασία που πλήττει την κοιλάδα του Πάδου εδώ και εβδομάδες.

Ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις περιφέρειες: Εμίλια-Ρομάνια, Φριούλι-Βενέτσια Τζούλια, Λομβαρδία, Πιεμόντε και Βενετία έως την 31η Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Μειωμένες κατά 50% οι βροχοπτώσεις

Ουσιαστικά πρόκειται για μια εξέλιξη που είχε προαναγγείλει ο επικεφαλής της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας Φαμπρίτσιο Κούρτσιο, εδώ και μέρα και μάλιστα όχι μόνο δεν είχε αποκλείσει να κηρυχτεί σε κατάσταση ανάγκης όλη η χώρα ενώ είχε τονίσει ότι είναι πιθανή και η υιοθέτηση περιορισμών στην ύδρευση λόγω της λειψυδρίας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας «τους τελευταίους δώδεκα μήνες οι βροχοπτώσεις μειώθηκαν κατά σχεδόν 50% και οι χιονοπτώσεις κατά 70%» ενώ «σε πολλές περιοχές η κατάσταση αυτή έχει ουσιαστικές συνέπειες σε ό,τι αφορά την γεωργική παραγωγή, τα υδάτινα αποθέματα, αλλά και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας».

Ο επικεφαλής της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας εξήγησε ότι «η προβληματική αυτή κατάσταση αφορά όλη την χώρα, με εμφανέστερες συνέπειες στην περιοχή του ποταμού Πάδου, στις ανατολικές Άλπεις και σε περιφέρειες της κεντρικής Ιταλίας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου