ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε παρέλαση για την 4η Ιουλίου – Δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες

ηπα-πυροβολισμοί-σε-παρέλαση-για-την-4η-878159

Συναγερμός έχει σημάνει στο Ιλινόι των ΗΠΑ μετά από πυροβολισμούς σε παρέλαση για την 4η Ιουλίου. Εκατοντάδες άνθρωποι τράπηκαν πανικόβλητοι σε φυγή με τους αυτόπτες μάρτυρες να λένε ότι είδαν τουλάχιστον πέντε άτομα αιμόφυρτα στο έδαφος.

Αν και οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες τοπικά μέσα κάνουν λόγο για 2 άτομα νεκρά, ενώ οι συμμετέχοντες στην παρέλαση ανέφεραν ότι άκουσαν τουλάχιστον 25 πυροβολισμούς.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν ήταν ένας ο δράστης. Για τη ώρα η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε καμία σύλληψη.

Αξιωματούχοι ζήτησαν από τους κατοίκους να αποφεύγουν το κέντρο της πόλης καθώς η αστυνομία «ανταποκρίνεται σε ένα συμβάν».

Ο δήμος δεν έδωσε παρά ελάχιστες πληροφορίες για το επεισόδιο, αναφέροντας μόνο ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις ματαιώθηκαν.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ένα άτομο τουλάχιστον είναι νεκρό.

Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι ο δράστης βρισκόταν στη στέγη ενός καταστήματος όταν σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί.

Η παρέλαση διακόπηκε ξαφνικά, όταν ακούστηκαν πυρά, μόλις 10 λεπτά αφότου είχε ξεκινήσει, στις 10 το πρωί τοπική ώρα. Εκατοντάδες άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι για να καλυφθούν, ανέφερε η εφημερίδα Chicago Sun-Times.

Μια παραγωγός του τηλεοπτικού καναλιού CBS-2, που βρισκόταν στο σημείο, η Ελίσα Κάουφμαν, είπε ότι «όλοι έτρεχαν, κρύβονταν και ούρλιαζαν».

«Οι άνθρωποι φώναζαν ότι υπάρχει ένας σκοπευτής», είπε μια κάτοικος του Χάιλαντ Παρκ, η Ντέμπι Γκλίκμαν, στο πρακτορείο Associated Press. «Έτσι αρχίσαμε να τρέχουμε. Απλώς τρέξαμε. Έγινε χάος εκεί πέρα». Η Γκλίκμαν είπε πάντως ότι δεν άκουσε κανέναν θόρυβο, ούτε είδε κάποιον τραυματισμένο.

Ο Μπραντ Σνάιντερ, ο οποίος εκπροσωπεί την Πολιτεία του Ιλινόι στη Βουλή των Αντιπροσώπων, βρισκόταν στην πόλη αυτή, στις όχθες της λίμνης Μίσιγκαν, όταν ακούστηκαν τα πυρά. «Τα μέλη της προεκλογικής ομάδας μου και εγώ μόλις είχαμε συναντηθεί, για την αρχή της παρέλασης, όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί», έγραψε στο Twitter.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου