AROUND THE WEB

Έκανε την εκκλησία στάχτη επειδή η σύζυγός του δώριζε εκεί ό,τι είχαν και δεν είχαν

έκανε-την-εκκλησία-στάχτη-επειδή-η-σύζ-879586

Φωτιά σε εκκλησία έβαλε ένας Ρώσος στο χωριό Pargolovo, επειδή η σύζυγός του δώριζε ό,τι χρήματα έβγαζαν σε αυτή.

Αναλυτικότερα, το πρωί της 26ης Ιουνίου ξέσπασε πυρκαγιά στην εκκλησία του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου στο χωριό Pargolovo, στην περιοχή της Αγίας Πετρούπολης της Ρωσίας. Η ξύλινη οροφή και οι τοίχοι του κτιρίου γρήγορα τυλίχθηκαν στις φλόγες. Ολόκληρος ο χώρος πιθανότατα θα είχε καεί ολοσχερώς μέχρι να φτάσουν οι πυροσβέστες, αν οι ενορίτες δεν έσβηναν μόνοι τους τη φωτιά.

Οι ζημιές ήταν σημαντικές και τα τοπικά ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν ότι πολλοί είχαν δάκρυα στα μάτια στη θέα του τοπικού τόπου λατρείας. Η θλίψη γρήγορα μετατράπηκε σε θυμό, που στράφηκε κατά του ανθρώπου που ήταν υπεύθυνος για την καταστροφή της εκκλησίας.

Στην αρχή, πολλοί πίστευαν ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα, άλλοι θεωρούσαν ότι ήταν θεϊκό σημάδι για να χτιστεί μια μεγαλύτερη, πιο όμορφη εκκλησία. Όμως, η αστυνομία δεν άργησε να βρει τον πραγματικό ένοχο, έναν 36χρονο ντόπιο, ο οποίος αποφάσισε να πάρει εκδίκηση από την εκκλησία μετά από καυγά με τη σύζυγό του.

Ο πατέρας τεσσάρων παιδιών τσακώθηκε με τη σύζυγό του, η οποία πρόσφερε εθελοντική εργασία στην εκκλησία, επειδή επέμενε να δωρίζει όλα τα χρήματά τους σε αυτήν. Έτσι, την Κυριακή το πρωί, έβαλε ένα δοχείο βενζίνης στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του, κατέβηκε στην εκκλησία, ράντισε τους τοίχους και αφού βεβαιώθηκε ότι δεν ήταν κανείς μέσα, της έβαλε φωτιά.

«Δούλευε 24 ώρες το 24ωρο, έχουν τέσσερα παιδιά και η σύζυγός του εργάζεται στην εκκλησία. Ό,τι κέρδιζε, το έφερνε στο ναό», ανέφερε η εφημερίδα Komsomolskaya Pravda. «Μετά από έναν καβγά συνειδητοποίησε ότι ή θα έβλαπτε τη γυναίκα του ή θα έκαιγε τον ναό».

Ο άνδρας επέλεξε το δεύτερο και δεν αρνήθηκε ποτέ την ενοχή του ενώπιον της αστυνομίας. Ζήτησε μάλιστα να κρατηθεί για το έγκλημά του, αλλά ο δικαστής αποφάσισε να τον αφήσει να πάει σπίτι του μέχρι να εκδοθεί η καταδικαστική απόφαση για την υπόθεσή του. Ίσως λόγω της έλλειψης ποινικού μητρώου ή των τεσσάρων παιδιών του, αλλά τουλάχιστον προς το παρόν είναι ελεύθερος.

Ευτυχώς, αν και η πυρκαγιά προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο εξωτερικό της εκκλησίας του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, το εσωτερικό της έμεινε σε μεγάλο βαθμό άθικτο σύμφωνα με τους ιερείς που υπηρετούν εκεί

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου