AROUND THE WEB

Δεν το έχετε ξαναδεί: Δρομέας νίκησε άλογο σε κούρσα

δεν-το-έχετε-ξαναδεί-δρομέας-νίκησε-άλ-893838

Ένας Βρετανός δρομέας μπήκε στο ιδιαίτερα ολιγομελές «κλαμπ» των ανθρώπων που έχουν νικήσει άλογο, σε αγώνα που γίνεται στην Ουαλία. Έγινε μόλις ο τρίτος που τα καταφέρνει.

Ο Ρίκι Λάιτφουτ ολοκλήρωσε τη διαδρομή των 22 μιλίων σε 2ωρ.22.23, αφήνοντας πίσω του τον Lane House Boy, το ταχύτερο άλογο του αγώνα, που κάλυψε την απόσταση σε 2ωρ.24.24.

Πρόκειται για αγώνα στο οποίο δρομείς κοντράρονται με άλογα. Διοργανώνεται στην Ουαλία από τη δεκαετία του ‘80 και όλα ξεκίνησαν έπειτα από στοίχημα που έβαλαν δύο άτομα σε τοπική παμπ, για το εάν άνθρωπος θα μπορούσε να κερδίσει άλογο σε κούρσα μεγάλων αποστάσεων.

Στον φετινό αγώνα συμμετείχαν 1.200 δρομείς, οι οποίοι έτρεξαν κόντρα σε άλογα, με αναβάτες. Ο Λάιτφουτ είναι ο πρώτος δρομέας που τερματίζει πρώτος από το 2007, όταν είχε κερδίσει ο Φλόριαν Χόλτινγκερ. Άλλος ένας άνθρωπος έχει δείξει την πλάτη του στα άλογα, στην εν λόγω διοργάνωση, ο Χιου Λομπ το 2004, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Το επίτευγμα του Λάιτφουτ είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό, αν αναλογιστεί κανείς ότι την παραμονή του αγώνα ήταν ξύπνιος από τις 06:00, προκειμένου να «πετάξει» από την Τενερίφη στο Μάντσεστερ. Το ίδιο απόγευμα ήταν στην Ουαλία και την επομένη ταξίδεψε για το Llanwrtyd Wells, όπου έφτασε δύο ώρες πριν από την εκκίνηση.

«Είμαι πολύ χαρούμενος με τη νίκη και ενθουσιασμένος ότι έγινα ένας από τους μόλις τρεις που έχουν νικήσει άλογο», δήλωσε στο CNN ο 37χρονος πυροσβέστης. «Ήμουν ξύπνιος για 29 ώρες πριν από την κούρσα και έπρεπε να οδηγήσω πέντε ώρες για να φτάσω στο σπίτι μετά τον αγώνα, οπότε περιττό να πω ότι ήμουν διαλυμένος. Αλλά άξιζε», συμπλήρωσε.

in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου