ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Καταιγίδες και χαλάζι μετά τον καύσωνα – Καταστροφές σε χιλιάδες στρέμματα με αμπελώνες

γαλλία-καταιγίδες-και-χαλάζι-μετά-τον-893868

Σφοδρές καταιγίδες, συνοδευόμενες από χαλάζι, και ισχυροί άνεμοι – που ξεπέρασαν τα 100 χλμ/ώρα – σάρωσαν το βράδυ της Δευτέρας περιοχές της νοτιοδυτικής Γαλλίας, προκαλώντας σημαντικές ζημιές, ιδιαίτερα στους αμπελώνες.

Οι καταιγίδες και το χαλάζι, που σε ορισμένες περιπτώσεις έφτασε να έχει το μέγεθος όσο ένα μπαλάκι του γκολφ, είχε ως αποτέλεσμα περισσότερες από 2.000 επεμβάσεις από την Πυροσβεστική. Και όλα αυτά, μετά το κύμα καύσωνα που «χτύπησε» την Γαλλία.

Οι ζημιές στους αμπελώνες στην επαρχία του Μπορντό «φαίνονται σημαντικές». Ιδιαίτερα στο Μεντόκ και το Μπλαγιέ, διευκρίνισε το Διεπαγγελματικό Συμβούλιο Οίνων της επαρχίας. Τοπική αξιωματούχος, η Λιντιά Ζερό, υπολόγισε πως από το χαλάζι επλήγησαν «από 50.000 ως 100.000» στρέμματα αμπελώνων.

Τα αμπέλια επλήγησαν επίσης στην περιφέρεια του Κονιάκ, σύμφωνα με τη νομαρχία.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το χαλάζι:

Ζημιές επίσης προκλήθηκαν σε στέγες και οχήματα, κτίρια πλημμύρισαν, δένδρα και ηλεκτρικά καλώδια έπεσαν στους δρόμους και τις σιδηροτροχιές, ενώ σημειώθηκαν διακοπές της ηλεκτροδότησης σε χιλιάδες νοικοκυριά. Ωστόσο δεν υπήρξαν θύματα.

Ένας οίκος ευγηρίας πλημμύρισε και 22 ένοικοι μεταφέρθηκαν μέσα στη νύχτα, ενώ 126 παιδιά και 28 καθηγητές μιας κατασκήνωσης διακοπών χρειάστηκε να καταφύγουν μέσα σ’ ένα γυμναστήριο. Δύο παιδιά τραυματίσθηκαν ελαφρά.

Δείτε βίντεο:

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, newsit.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου