ΔΙΕΘΝΗ

Η κόρη του Έλον Μασκ κατέθεσε αίτηση αλλαγής ονόματος

η-κόρη-του-έλον-μασκ-κατέθεσε-αίτηση-αλ-893913

Η διεμφυλική κόρη του Έλον Μασκ υπέβαλε αίτημα να αλλάξει το όνομά της σύμφωνα με τη νέα της ταυτότητα φύλου αλλά και επειδή όπως δηλώνει, «δεν επιθυμώ να έχω σχέση με τον βιολογικό μου πατέρα με οποιοδήποτε τρόπο».

Η αίτηση τόσο για αλλαγή ονόματος όσο και για νέο πιστοποιητικό γέννησης που αντικατοπτρίζει τη νέα της ταυτότητα φύλου κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κομητείας του Λος Άντζελες στη Σάντα Μόνικα τον Απρίλιο. Ωστόσο, ήρθε στο φως πρόσφατα από ορισμένα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης.

Στο παιδί του Μασκ, επικεφαλής της Tesla και της SpaceX που επιχειρεί να εξαγοράσει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Twitter με 44 δισεκατομμύρια δολάρια, όταν γεννήθηκε του δόθηκε το όνομα αντρικό όνομα Ξαβιέ Αλεξάντερ Μασκ. Κλείνοντας όμως τα 18 έτη -ηλικία συναίνεσης στην Καλιφόρνια- ζήτησε από το δικαστήριο να αλλάξει την ταυτότητα φύλου της φύλου από αρσενικό σε θηλυκό και να καταχωρήσει το νέο της όνομα, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο μέσω του PlainSite.org.

Το νέο της όνομα τροποποιήθηκε στο διαδικτυακό έγγραφο.

Η μητέρα της είναι η Τζάστιν Γουίλσον, η οποία χώρισε από τον Μασκ το 2008.

Δεν υπάρχει κάποια πληροφορία σχετικά με την ρήξη του παιδιού με τον Έλον Μάσκ ενώ δικηγόρος που τον εκπροσωπεί οσο και το γραφείο Τύπου της Tesla δεν απάντησαν στα email του Reuters που ζητούσαν σχετικά σχόλια για το θέμα.

Τον Μάιο, περίπου ένα μήνα μετά την κατάθεση του εγγράφου αλλαγής ονόματος και φύλου, ο Μασκ δήλωσε την υποστήριξή του στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του οποίου υποστηρίζουν μια σειρά από νομοθεσίες που θα περιόριζε τα δικαιώματα των τρανς σε πολιτείες σε όλη τη χώρα.

Ο Μασκ στάθηκε στο θέμα των τρανς ατόμων που επιλέγουν τις προτιμώμενες αντωνυμίες τους, γράφοντας στο Twitter το 2020, «Υποστηρίζω απόλυτα τα τρανς άτομα αλλά όλες αυτές οι αντωνυμίες είναι ένας αισθητικός εφιάλτης».

huffingtonpost.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου