Γαλλία: Δεν έγινε δεκτή από τον Μακρόν η παραίτηση της πρωθυπουργού

Τελευταία ενημέρωση: 2022-06-21, 11:41:26
Γαλλία: Δεν έγινε δεκτή από τον Μακρόν η παραίτηση της πρωθυπουργού

Η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν έθεσε στην διάθεση του γάλλου προέδρου την παραίτησή της, η οποία δεν έγινε δεκτή, ανακοίνωσε η Γαλλική Προεδρία.

Ο γάλλος πρόεδρος αρνήθηκε να κάνει δεκτή την παραίτηση «ώστε η κυβέρνηση να παραμείνει στο έργο της», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα αναζητήσει με τους ηγέτες των γαλλικών κομμάτων «εποικοδομητικές λύσεις», ανακοίνωσε επίσης το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός του κράτους θα πραγματοποιήσει «τις απαραίτητες πολιτικές διαβουλεύσεις (…) προκειμένου να εντοπιστούν πιθανές εποικοδομητικές λύσεις στην υπηρεσία των Γάλλων» , διευκρίνισε η προεδρία, πριν από μια σειρά συναντήσεων με τους αρχηγούς των κομμάτων την Τρίτη και την Τετάρτη.

Έκτακτη σύσκεψη

Η πρωθυπουργός καλεί τα μέλη της κυβέρνησης να συσκεφτούν το απόγευμα, όπως επιβεβαίωσε η συνοδεία της στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μεταξύ των μελών της κυβέρνησης που αναμένεται να είναι η Υπουργός Οικολογικής Μετάβασης και Εδαφικής Συνοχής Amélie de Montchalin, η υπουργός Υγείας Brigitte Bourguignon και η υπουργός Εξωτερικών για τη Θάλασσα Justine Benin.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
1
=