ΔΙΕΘΝΗ

Η «αόρατη ασθένεια» που αναγκάζει 33χρονη να πηγαίνει τουαλέτα 30 φορές την ημέρα

η-αόρατη-ασθένεια-που-αναγκάζει-33χρο-894362

Μία ασθένεια ταλαιπωρεί την Catherine Hopkins, η οποία εξαιτίας αυτής είναι αναγκασμένη να πηγαίνει 30 φορές τη μέρα στην τουαλέτα. Η 33χρονη πυροσβέστης άρχισε να υποφέρει από πρησμένες αρθρώσεις, κοιλιακούς πόνους και χρόνια κόπωση και διαγνώστηκε με ελκώδη κολίτιδα στα 27 της, η οποία είχε σημαντικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής της.

Η πάθηση είναι ένας τύπος φλεγμονώδους νόσου του εντέρου που προκαλεί συχνές διάρροιες, πόνους στο στομάχι και πολύ συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα.

Η Catherine είπε στο Manchester Evening News ότι η ασθένεια της αυτή είναι ανίατη και έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα της ζωής της: «Παρατήρησα ότι πονούσα πολύ στην αριστερή μου πλευρά, ειδικά όταν πήγαινα στην τουαλέτα. Άρχισε να βγαίνει πολύ αίμα. Ντρεπόμουν, οπότε το έκρυψα για περίπου ένα χρόνο, αλλά σταδιακά χειροτέρευε.

Πήγα στους γιατρούς και ήταν μια αργή διαδικασία η διάγνωση γιατί μπορεί να ήταν πολλά διαφορετικά πράγματα. Κάνω πολλή άρση βαρών, οπότε σκέφτηκαν ότι μπορεί να έχω κήλη».

Μετά τη διάγνωσή της, δοκίμασε αρκετές διαφορετικές θεραπείες, αλλά τίποτα δεν φαινόταν να την ανακουφίζει, ενώ σταμάτησε να παίρνει τα φάρμακά της, καθώς είχε κουραστεί.

Αναγκάστηκε να προσαρμοστεί σε μία νέα ζωή

Με την πάροδο του χρόνου, αναγκάστηκε να προσαρμοστεί σε μια νέα ζωή, μια ζωή που την έκανε να ανησυχεί για απλά πράγματα που οι άλλοι θεωρούν δεδομένα. Από ένα φαγητό και μια βόλτα μέχρι ακόμη να βγει ραντεβού.

Η ασθένειά της δεν της επιτρέπει να έχει κανέναν έλεγχο για το πότε χρειάζεται να πάει στην τουαλέτα, κάτι που μπορεί να συμβεί ακόμα και 30 φορές τη μέρα. «Είσαι τόσο κουρασμένη απ΄όλο αυτό που μπορείς να κοιμηθείς οπουδήποτε» λέει η ίδια.

«Δεν έχετε κανέναν έλεγχο στον χρόνο που πηγαίνετε στην τουαλέτα. Είναι αγχωτικό. Πρέπει να αναδιοργανώσω τη ζωή μου. Αρχικά με αναστάτωσε πολύ και απογοητευόμουν. Προσπαθώ να κάνω αστεία με αυτό. Έπρεπε να αλλάξω τη διατροφή μου και πολλά πράγματα».

in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου