ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: 18 χρόνια φυλακή για ανάδοχη μητέρα που δολοφόνησε μωρό που θα υιοθετούσε

βρετανία-18-χρόνια-φυλακή-για-ανάδοχη-μ-901915

Τουλάχιστον 18 χρόνια φυλάκιση για δολοφονία, επέβαλε δικαστήριο σε μία γυναίκα που φέρεται να ταρακούνησε μέχρι θανάτου το μωρό, που θα υιοθετούσε.

Η 38χρονη Laura Castle έχασε την ψυχραιμία της με το μωρό επειδή δεν σταματούσε να κλαίει μετά το πρωινό του, σύμφωνα με δικαστήριο.

Σε μια επιστολή προς τον δικαστή, η βιολογική μητέρα του μωρού δήλωσε πως «Έδωσαν το μωρό σε ένα τέρας».

Σήμερα, ο δικαστής Jeremy Baker, είπε ότι μπορεί να μην γίνει ποτέ γνωστό τι ακριβώς συνέβη την ημέρα που πέθανε ο Leiland-James Corkill.

Ο δικαστής είπε ότι, δεδομένης της μαρτυρίας εμπειρογνωμόνων σχετικά με την έκταση των εσωτερικών και εξωτερικών τραυματισμών του μωρού «και ιδιαίτερα στον εγκέφαλο, τα μάτια και τη σπονδυλική του στήλη», η αφήγηση της Castle «υποτιμά σημαντικά την έκταση και τον βαθμό της βίας που άσκησε». .

Ο δικαστής έκανε λόγο για «πολύ σοβαρές ή σημαντικές δυνάμεις κρούσης και ταλάντωσης» που προκάλεσαν τους εσωτερικούς τραυματισμούς, ενώ οι εξωτερικοί ήταν συνεπείς με «χαστούκια, τσιμπήματα και σπρωξίματα» όπως είπε.

Η Castle είχε πει ότι ταρακούνησε το μωρό, το κεφάλι του χτύπησε στο μπράτσο του καναπέ και μετά εκείνο έπεσε στο πάτωμα.

Ο δικαστής ωστόσο ανέφερε ότι εκείνη και ο σύζυγός της συζητούσαν τακτικά για την επιστροφή του μωρού στην τοπική αρχή.

Το μωρό απομακρύνθηκε από τη βιολογική του μητέρα όταν ήταν μόλις δύο ημερών. Στην συνέχεια πέρασε οκτώ μήνες με ανάδοχους γονείς πριν καταλήξει με το ζεύγος Castle.

Με τον Scott και την Laura Castle ωστόσο έζησε μέχρι την δολοφονία του, λίγο πριν συμπληρώσει τους 13 μήνες.

«Κανείς δεν σκέφτεται ποτέ ότι θα χάσει ένα παιδί και δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω πώς αισθάνομαι γι’ αυτό. Ανυπομονούσα για γράμματα και ενημερώσεις για τη ζωή του και για το πώς μεγάλωνε για να γίνει ένα υπέροχο αγόρι. Μου είπαν ότι θα ήταν ασφαλής και θα είχε μια καλή ζωή. Ήμουν καλά με αυτό. Τώρα ο κόσμος μου έχει καταρρεύσει. Αυτό δεν θα είχε συμβεί ποτέ αν ήταν μαζί μου» είπε η βιολογική του μητέρα.

Η Castle, η οποία έκλαιγε κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης της ποινής, έχει αρνηθεί τις κατηγορίες για δολοφονία, αλλά αποδέχεται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη για το μωρό.

Στην επιστολή της, η βιολογική μητέρα έγραψε πως «Το τέρας είπε ότι θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη για το αγοράκι της. Δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ το αγοράκι σου. Έχασες αυτό το δικαίωμα το πρώτο δευτερόλεπτο που πέρασε η ιδέα από το κεφάλι σου να τον πληγώσεις».

Η ανάδοχη μητέρα είπε ότι ο θάνατός του έχει επηρεάσει ολόκληρη την οικογένειά της.

«Όλοι νιώθουμε ότι ο πόνος δεν θα φύγει ποτέ» ανέφερε.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης της Castle, David McLachlan, είπε ότι η πελάτης του ήταν μια γυναίκα «μόνη και συντετριμμένη χωρίς υποστήριξη» ενώ επεσήμανε ότι δεν επρόκειτο για υπόθεση συνεχιζόμενης κακοποίησης και σκληρότητας.

Το συμβούλιο της κομητείας, το οποίο έδωσε το μωρό για υιοθεσία στην Castle, ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι η υπόθεση αποτελεί αντικείμενο ανεξάρτητης επανεξέτασης.

Ο John Readman, εκτελεστικός διευθυντής του συμβουλίου δήλωσε πως «Η κακοποίηση ενός παιδιού από τους υιοθετούντες είναι σχεδόν ανήκουστη και είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε αυτό να συμβεί ξανά, εδώ ή οπουδήποτε αλλού».

Η Lesley Walker, πρόεδρος της Cumbria Safeguarding Children Partnership, είπε ότι η επανεξέταση πραγματοποιείται παράλληλα με την ποινική διαδικασία.

«Η έκθεση ανασκόπησης βρίσκεται στα τελικά στάδια έγκρισης και σκοπεύουμε να τη δημοσιεύσουμε τον Ιούλιο, οπότε θα μπορώ να πω περισσότερα για τα ευρήματά της. Στο επίκεντρο είναι ένα μικρό αγόρι που θα έπρεπε σήμερα να είναι ακόμα ζωντανό και να ζει ευτυχισμένο με μια νέα οικογένεια και δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε αυτό», σημείωσε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το πρωί της 6ης Ιανουαρίου 2021, η Laura Castle κάλεσε ασθενοφόρο και ισχυρίστηκε ότι ο Leiland-James έπεσε από τον καναπέ στο σπίτι τους στη λεωφόρο Eskdale.

Ο Leiland-James μεταφέρθηκε στο γενικό νοσοκομείο Furness και αργότερα στο Alder Hey στο Λίβερπουλ. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το μωρό δεν ανέκτησε τις αισθήσεις του και πέθανε στο νοσοκομείο την επόμενη μέρα.

Με πληροφορίες του Guardian

Πηγή: lifo.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου