Δύο Γάλλοι υπήκοοι συνελήφθησαν στο Ιράν – Την άμεση απελευθέρωσή τους ζητά το Παρίσι

Τελευταία ενημέρωση: 2022-05-12, 18:30:33
Δύο Γάλλοι υπήκοοι συνελήφθησαν στο Ιράν – Την άμεση απελευθέρωσή τους ζητά το Παρίσι

Δύο Γάλλοι υπήκοοι συνελήφθησαν στο Ιράν, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, που «καταδίκασε αυτή την αβάσιμη σύλληψη» και ζήτησε την «άμεση απελευθέρωση» τους.

Το υπουργείο «ενημερώθηκε για τη σύλληψη δύο Γάλλων υπηκόων στο Ιράν», σύμφωνα με ανακοίνωση στην οποία δεν διευκρινίζεται η ταυτότητά τους, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της Τεχεράνης για τη σύλληψη δύο Ευρωπαίων «που εισήλθαν στη χώρα με στόχο να προκαλέσουν χάος και να αποσταθεροποιήσουν την κοινωνία».

«Οι γαλλικές αρχές έχουν κινητοποιηθεί πλήρως» και «ο πρεσβευτής στην Τεχεράνη προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες προς τις ιρανικές αρχές για να εξασφαλίσει προξενική πρόσβαση … και ο επιτετραμμένος της πρεσβείας του Ιράν στο Παρίσι εκλήθη στο υπουργείο», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Κριστόφ Λαλάντ, γραμματέας του γαλλικού συνδικάτου των εκπαιδευτικών FNEC FP-FO, δήλωσε νωρίτερα στο Reuters πως υποπτευόταν ότι μια από τις εργαζόμενες στην ένωση και ο σύζυγός της, που θεωρήθηκαν αγνοούμενοι ενώ έκαναν διακοπές στο Ιράν, ήταν τα δύο πρόσωπα που συνελήφθηκαν από τις ιρανικές αρχές. Ενώ δεν υπάρχει «απόλυτη βεβαιότητα», υπάρχει «ισχυρή υπόθεση» ότι η γυναίκα αυτή έχει συλληφθεί, δήλωσε ο Λαλάντ στο Reuters αναφερόμενος στη συνάδελφό του, προσθέτοντας ότι εκείνη αναμενόταν να επιστρέψει στη Γαλλία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ζευγάρι έκανε διακοπές στο Ιράν και δεν βρίσκονταν εκεί με την επαγγελματική τους ιδιότητα.

Οι ιρανικές αρχές έχουν ως κρατούμενους πολλούς ξένους υπηκόους, για λόγους που χαρακτηρίζονται πολιτικοί από τις χώρες της Δύσης, οι οποίες πιστεύουν ότι η Τεχεράνη τους χρησιμοποιεί ως μέσο πίεσης στις διαπραγματεύσεις για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα ή για τη χαλάρωση των διεθνών κυρώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, in.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
3
=