ΗΠΑ: Ενίσχυση των αστυνομικών μέτρων για την προστασία των δικαστών

Τελευταία ενημέρωση: 2022-05-12, 12:10:48
ΗΠΑ: Ενίσχυση των αστυνομικών μέτρων για την προστασία των δικαστών

Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ έχει δώσει οδηγίες προς την αρμόδια αστυνομική υπηρεσία των ομοσπονδιακών δικαστηρίων σχετικά με την ενίσχυση της ασφάλειας των δικαστών του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ με τη λήψη πρόσθετων αστυνομικών μέτρων για την προστασία τους.

Τα πρόσθετα μέτρα αστυνομικής προστασίας των δικαστών εφαρμόζονται από την Αστυνομία του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Δικαιοσύνης. Η αναφερόμενη υπηρεσία ενισχύεται από την κεντρική αστυνομική υπηρεσία (The U.S. Marshals Service) που είναι αρμόδια για την προστασία των ομοσπονδιακών δικαστηρίων στις ΗΠΑ.

Το υπουργείο δεν δημοσιοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ενίσχυση της αστυνομικής προστασίας των δικαστών. Σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι ο Γκάρλαντ «συνεχίζει να ενημερώνεται για ζητήματα ασφάλειας που σχετίζονται με το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ και τους δικαστές του».

Η κεντρική αστυνομική υπηρεσία των δικαστηρίων είναι υπεύθυνη για την προστασία των 94 ομοσπονδιακών δικαστηρίων σε παναμερικανικό επίπεδο.

Πηγή: cnn.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
1
=