ΔΙΕΘΝΗ

Αθώος ο τηλεοπτικός σεφ Μάριο Μπατάλι – Είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση

αθώος-ο-τηλεοπτικός-σεφ-μάριο-μπατάλι-895458

Αθώος κρίθηκε την Τρίτη ο τηλεοπτικός σεφ Μάριο Μπατάλι, ο οποίος αντιμετώπιζε κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον πελάτη του εστιατορίου του στη Βοστώνη το 2017.

Ο δικαστής Τζέιμς Στάντον τόνισε κατά την ανάγνωση της απόφασης πως η συμπεριφορά του σεφ δεν άρμοζε σε ένα δημόσιο πρόσωπο, ωστόσο σημείωσε ότι υπήρχαν σοβαρά ζητήματα αξιοπιστίας με το πρόσωπο που τον κατήγγειλε.

Το δικαστήριο υιοθέτησε, επί της ουσίας, την υπερασπιστική γραμμή του Μπατάλι, ότι δηλαδή η γυναίκα επεδίωκε να του αποσπάσει χρήματα.

Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, ο τηλεοπτικός σεφ, εμφανώς ανακουφισμένος, χαμογέλασε και ευχαρίστησε τους δικηγόρους του.

Η απόφαση του δικαστηρίου ανακοινώθηκε μόλις μια ημέρα αφότου η ενάγουσα Νάταλι Τένε κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο σεφ την θώπευσε την ώρα που έβγαζαν σέλφι.

Ο εισαγγελέας της κομητείας του Σάφολκ, Κέβιν Χέιντεν, δήλωσε πως η ετυμηγορία απογοήτευσε το γραφείο του.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως η εισαγγελία θα συνεχίσει να στηρίζει το θύμα της εν λόγω υπόθεσης.

«Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο για ένα θύμα να αποκαλύψει τη σεξουαλική επίθεση» δήλωσε ο Χέιντεν, και συμπλήρωσε:

«Όταν ο δράστης αυτής της αποτρόπαιης πράξης είναι σε θέση ισχύος ή είναι διάσημος, η απόφαση να αποκαλύψει κάποιος την επίθεση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη και τρομακτική».

Η Τένε υποστήριξε πως πόζαρε για φωτογραφίες με τον Μπατάλι και εκείνος εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να της επιτεθεί σεξουαλικά.

«Το δεξί του χέρι ήταν πάνω στο στήθος μου, πάνω στα οπίσθιά μου και ανάμεσα στα πόδια μου» δήλωσε η Τένε.

Ο δικηγόρος του σεφ, Άντονι Φούλερ, είπε στο δικαστήριο ότι «οι φωτογραφίες και τα βίντεο δεν επιβεβαιώνουν τα όσα δήλωσε».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπατάλι βρίσκεται αντιμέτωπος με τέτοιες κατηγορίες.

Το 2017 άλλες τέσσερις γυναίκες κατηγόρησαν τον Μπατάλι για σεξουαλική επίθεση, με την ιστοσελίδα Eater να αναφέρει πως «η συμπεριφορά αυτή φαίνεται πως είχε διάρκεια δύο δεκαετιών».

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης διερεύνησε τις υποθέσεις, ωστόσο έκλεισε δύο εξ αυτών το 2019 χωρίς να σχηματίσει δικογραφία.

Τι κατέθεσε η Τένε

Η Τένε κατέθεσε τη Δευτέρα ότι συναντήθηκε με φίλη στις 31 Μαρτίου του 2017 σε ένα εστιατόριο στη Βοστώνη και αναγνώρισε τον Μπατάλι να κάθεται κοντά της στο μπαρ.

Η φίλη της φωτογράφισε στα κρυφά τον σεφ και αυτός την είδε.

Στη συνέχεια, η Τένε πήγε στον Μπατάλι για να του ζητήσει συγγνώμη και του υποσχέθηκε πως θα διαγράψει τη φωτογραφία.

Στη συνέχεια, η Τένε έβγαλε 10 φωτογραφίες μαζί του γύρω στις 12:37πμ, στις οποίες φαίνονται μόνο τα πρόσωπα και οι ώμοι τους.

«Φιλούσε το πρόσωπό μου. Το άλλο του χέρι είχε τυλιχθεί γύρω μου» είπε η Τένε, και συμπλήρωσε:

«Τα χέρια του ήταν σε ευαίσθητα σημεία, άγγιζε το σώμα μου… Ήταν μια σέλφι, αλλά συνέβαιναν και άλλα πράγματα ταυτόχρονα… Το άλλο του χέρι δεν φαίνεται να αγγίζει το σώμα μου».

Η Τένε υποστήριξε ότι ο σεφ μύριζε έντονα αλκοόλ.

Όταν ο Μπατάλι της ζήτησε να τον ακολουθήσει στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο, η ίδια αρνήθηκε και έφυγε για το σπίτι της.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο δικηγόρος του κατηγορούμενου ρώτησε την Τένε.

«Σε τραβούσε προς το μέρος του;» ρώτησε ο Φούλερ.

«Ναι, αυτό έκανε» απάντησε η Τένε, με τον δικηγόρο να απαντά πως κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στη φωτογραφία.

Ο δικηγόρος αναφέρθηκε, επίσης, στα δυο σετ φωτογραφιών -τραβηγμένες με διαφορά τριών λεπτών- υποστηρίζοντας ότι αυτό αποδεικνύει πως η γυναίκα δεν βρισκόταν σε κίνδυνο.

Αναφέρθηκε, επίσης, στις εκφράσεις της Τένε, λέγοντας ότι χαμογελούσε.

Πηγή: cnn.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου