ΔΙΕΘΝΗ

Ινδονησία: Νεκρά τρία παιδιά από «μυστηριώδη ασθένεια του ήπατος» – «Υποψιαζόμαστε οξεία ηπατίτιδα»

ινδονησία-νεκρά-τρία-παιδιά-από-μυστ-904025

Τρία παιδιά στην Ινδονησία που είχαν μολυνθεί από «μυστηριώδη ασθένεια του ήπατος» έχασαν τη ζωή τους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας. Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για περιστατικά οξείας ηπατίτιδας, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα μόλυνση με κάποιον γνωστό τύπο της.

Προ ημερών ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είχε ανακοινώσει τον πρώτο θάνατο παιδιού από ηπατίτιδα.

Κρούσματα της οξείας ηπατίτιδας έχουν εντοπιστεί σε 11 χώρες του κόσμου και στο σύνολό τους είναι 170. Τα παιδιά εμφανίζουν συμπτώματα όπως ναυτία, εμετούς, διάρροια και κοιλιακό άλγος.

Το υπουργείο Υγείας της Ινδονησίας σημείωσε πως τα τρία παιδιά πέθαναν σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας, Τζακάρτα, και είχαν εμφανίσει ορισμένα από τα προαναφερθέντα συμπτώματα.

Γίνεται λόγος για παιδιά ηλικίας 2, 8 και 11 ετών, όπως ενημέρωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

«Υποψιαζόμαστε πως είναι περιστατικά οξείας ηπατίτιδας, αλλά χρειαζόμαστε την επιβεβαίωση καθώς εξετάστηκαν αρνητικά στις ηπατίτιδες A, B, C, D και Rb» είπε η εκπρόσωπος και συμπλήρωσε πως είναι σε εξέλιξη έρευνα για τη διαλεύκανση των αιτιών θανάτων τους.

Το υπουργείο κάλεσε τους γονείς να πηγαίνουν τα παιδιά τους απευθείας στο νοσοκομείο εάν εμφανίσουν κάποιο σύμπτωμα.

Η εμφάνιση μιας πιθανής νέας ασθένειας που προσβάλλει μόνο μικρά παιδιά – τα περισσότερα είναι κάτω των 10 ετών χωρίς υποκείμενες παθήσεις – έχει προκαλέσει ανησυχία στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα που ήδη αντιμετωπίζει την Covid-19.

Ο ΠΟΥ τόνισε πως υπάρχει «απροσδόκητη σημαντική αύξηση» των κρουσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ νεαρών, προηγουμένως υγιών, παιδιών, καθώς και στην Ιρλανδία και στην Ολλανδία. Κρούσματα εντοπίζονται και στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από Guardian

Πήγη: lifo.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου