ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: «Το Ισραήλ υποστηρίζει νεοναζί», λέει η Ρωσία

ουκρανία-το-ισραήλ-υποστηρίζει-νεον-904105

Ρωσικοί πύραυλοι υψηλής ακριβείας έπληξαν κέντρο επιμελητείας σε στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ουκρανίας κοντά στην Οδησσό, το οποίο χρησιμοποιούνταν για την παράδοση οπλισμού που προσφέρεται από τη Δύση στο Κίεβο, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Υπόστεγα, στα οποία βρίσκονταν μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2, καθώς και πύραυλοι και πυρομαχικά από τις ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες, καταστράφηκαν», αναφέρεται στη δήλωση.

Χθες, Δευτέρα, το βράδυ, ο κυβερνήτης της Οδησσού Μαξίμ Μαρτσένκο έγραψε στο Telegram πως επίθεση με ρουκέτες πραγματοποιήθηκε εναντίον της Οδησσού, με αποτέλεσμα να υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.

Η Ρωσία κλιμακώνει την κόντρα με το Ισραήλ

Στο μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ ότι υποστηρίζει νεοναζί στην Ουκρανία, κλιμακώνοντας έτσι περαιτέρω μια διένεξη η οποία άρχισε όταν ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε πως ο Αδόλφος Χίτλερ είχε εβραϊκή καταγωγή.

Το Ισραήλ καταφέρθηκε χθες, Δευτέρα, κατά του Λαβρόφ λέγοντας πως ο ισχυρισμός του -τον οποίο διατύπωσε μιλώντας για τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος είναι εβραϊκής καταγωγής- είναι ένα «ασυγχώρητο» ψεύδος.

Ηγέτες δυτικών χωρών κατήγγειλαν τα σχόλια του Λαβρόφ και ο Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι λησμόνησε τα διδάγματα του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε δήλωσή του πως τα σχόλια του ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Γιαΐρ Λαπίντ είναι «αντιιστορικά» και «εξηγούν σε μεγάλο βαθμό γιατί η σημερινή ισραηλινή κυβέρνηση υποστηρίζει το νεοναζιστικό καθεστώς στο Κίεβο».

Η Μόσχα επανέλαβε την άποψη του Λαβρόφ πως η εβραϊκή καταγωγή του Ζελένσκι δεν εμποδίζει το να κυβερνάται η Ουκρανία από νεοναζί.

«Ο αντισημιτισμός στην καθημερινή ζωή και στην πολιτική δεν σταματά και αντιθέτως καλλιεργείται στην Ουκρανία», ανέφερε στη δήλωση το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου