ΔΙΕΘΝΗ

Κλείδωσε τον αστυνομικό στο υπόγειο!

κλείδωσε-τον-αστυνομικό-στο-υπόγειο-315338

Μια 90χρονη γυναίκα πήρε τον νόμο στα χέρια της, κλειδώνοντας έναν αστυνομικό στο υπόγειο του σπιτιού της και καταθέτοντας μήνυση εναντίον του.

Η Venus Green, που ήταν 87χρονών όταν της πέρασαν χειροπέδες, την έσπρωξαν και την τραυμάτισαν οι αστυνομικοί, θα λάβει αποζημίωση ύψους 95.000 δολαρίων από την πολιτεία της Βαλτιμόρης.

Η υπόθεση δεν έφτασε ποτέ στο δικαστήριο και λύθηκε με συμβιβασμό, γιατί όπως δήλωσε ο εισαγγελέας της Βαλτιμόρης, Τζόρτζ Νίλσον: «Θα περνάγαμε δύσκολα στο δικαστήριο, δεν υπάρχει σώμα ενόρκων σε όλη την πολιτεία, που να μη δικαίωνε την κα Green».

Τον Ιούλιο του 2009, ο εγγονός της κυρίας Green, Tallie, δέχθηκε έναν πυροβολισμό έξω από ένα παντοπωλείο, αλλά η αστυνομία επέμενε πως ο τραυματισμός του έγινε μέσα στο σπίτι της γιαγιάς του, που βρίσκεται ένα στενό μακριά από το μαγαζί, και πως τον είχε πυροβολήσει η ίδια.

«Η αστυνομία τον ανέκρινε, ενώ αιμορραγούσε πεσμένος κάτω, δεν άφηναν το ασθενοφόρο να προσεγγίσει. Έτσι πήγα στους αστυνομικούς και τους είπα “Μπορείτε να αφήσετε τους νοσοκόμους να τον κοιτάξουν, πονάει πολύ”» είπε η κυρία Green και ο αστυνομικός τής απάντησε: «Ως εδώ, έλα πάμε μέσα. Θα αποδείξω πως εσύ το έκανες».

Ο αστυνομικός πήρε την κυρία Green και πήγε σπίτι της, την ανάγκασε να του ανοίξει την πόρτα και μετά της είπε να ανοίξει το υπόγειο, γιατί εκεί θα έβρισκε το όπλο!

Η 87χρονη τότε του απαγόρευσε την είσοδο, λέγοντας πως δεν έχει ένταλμα εισαγγελέα που να του επιτρέπει να ψάξει το σπίτι.

Και τότε ο αστυνομικός τής επιτέθηκε!

«Με τράβηξε δυνατά και με κάθισε βίαια σε μια καρέκλα, μου πέρασε χειροπέδες και άρχισε να με βρίζει. Άνοιξε μόνος του την πόρτα του υπογείου και κατέβηκε να ψάξει» λέει η συνταξιούχος εκπαιδευτικός.

Σηκώθηκε από την καρέκλα και κατάφερε να κλειδώσει την πόρτα του υπογείου της, μετά πήρε τηλέφωνο την αστυνομία, κατήγγειλε το συμβάν και κατέθεσε μήνυση ενάντια στο αστυνομικό τμήμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία δύο χρόνια η πολιτεία της Βαλτιμόρης έχει αναγκαστεί να πληρώσει 16,8 εκατομμύρια δολάρια από τα δημόσια ταμεία σαν αποζημίωση σε πολίτες που κατήγγειλαν αστυνομικούς της πολιτείας για διάφορα αδικήματα.

Zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου