ΔΙΕΘΝΗ

Εγκαταλείπεται η ιδέα για κατασκευή φράχτη στα σύνορα Βουλγαρίας- Τουρκίας

εγκαταλείπεται-η-ιδέα-για-κατασκευή-φ-315484

Η βουλγαρική κυβέρνηση εγκατέλειψε την ιδέα να κατασκευαστεί ειδική περίφραξη στα σύνορα με την Τουρκία ως μέτρο αντιμετώπισης της διείσδυσης άγριων ζώων, πιθανών φορέων αφθώδους πυρετού.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν από την κυβερνητική υπηρεσία Τύπου, σύμφωνα με την οποία τη σχετική απόφαση έλαβε το υπουργικό συμβούλιο στη σημερινή τακτική συνεδρίασή του, στη Σόφια, εξαιτίας του πολύ υψηλού κόστους του εγχειρήματος, που υπερβαίνει κατά τέσσερις φορές την προγραμματισμένη αρχικά επένδυση, όπως επισημαίνεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην οποία έδωσε ευρεία δημοσιότητα ο βουλγαρικός ηλεκτρονικός Τύπος, το οριστικό επενδυτικό σχέδιο για την περίφραξη 180 χλμ. στα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα υπολογίστηκε τελικά σε 28 εκατ. λέβα (περίπου 14 εκατ. ευρώ) αντί για τα προγραμματισμένα, αρχικά, επτά εκατ. λέβα.

Η ανακοίνωση της πρόθεσης της Βουλγαρίας να φράξει τα σύνορα με την Τουρκία έπειτα από δύο επιζωοτίες αφθώδους πυρετού που προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε κτηνοτρόφους της νοτιοανατολικής Βουλγαρίας πυροδότησε πέρσι ένταση στις διμερείς σχέσεις, ύστερα από δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο, που έκαναν λόγο για πολιτικές διαστάσεις του θέματος, αλλά και μετά τις σχετικές διαμαρτυρίες της Άγκυρας, υπενθυμίζουν Βούλγαροι πολιτικοί παρατηρητές.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου