ΔΙΕΘΝΗ

Τα διεθνή ΜΜΕ για την αυτοκτονία στην πλατεία Συντάγματος

τα-διεθνή-μμε-για-την-αυτοκτονία-στην-π-324515

Toν γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της αυτοκτονίας του 77χρονου που αυτοκτόνησε το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Συντάγματος. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρονται επίσης στα επεισόδια το βράδυ στην πλατεία αλλά και στην αύξηση του αριθμού αυτοκτονιών στη χώρα μας.

Πρώτη είδηση στο BBC με τίτλο«Ελληνική αναταραχή μετά την αυτοκτονία συνταξιούχου δίπλα από το κοινοβούλιο» η αυτοκτονία του 77χρονου. Το βρετανικό δίκτυο αναφέρεται στις συγκρούσεις, στο σημείωμα που έγραψε ο αυτόχειρας, αλλά και σε αυτά που αφήνουν πολίτες στον τόπο του τραγικού συμβάντος.

«Άνδρας αυτοκτονεί στην πλατεία της Αθήνας» λέει η Wall Street Journal, κάνοντας επίσης αναφορά στο σημείωμα και στην αύξηση των αυτοκτονιών.

Η αυτοκτονία προκάλεσε την συγκίνηση και την ταραχή των Ελλήνων που αυθόρμητα διαδήλωσαν στο σημείο της τραγωδίας, αναφέρει η Le Monde, στο άρθρο της με τίτλο: «Η αυτοκτονία ενός συνταξιούχου στους δρόμους της Αθήνας αναστατώνει την Ελλάδα»

«Η αυτοκτονία ενός συνταξιούχου εξαιτίας της κρίσης προκάλεσε οργή στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος της El Pais, που αρχίζει το σχετικό άρθρο της με τα όσα έγραψε στο μήνυμά του ο 77χρονος

Το Russia Today μιλά για συμβάν ενδεικτικό της φρικτής κατάστασης της Ελλάδα, η οποία, όπως δηλώνει στο δίκτυο ο οικονομικός σύμβουλος Πάτρικ Γιανγκ, μπορεί να επιλυθεί μόνο με ακραία μέτρα, όπως η πτώχευση και η έξοδος από το ευρώ.

Παράλληλα, γίνεται αναφορά και σε περιπτώσεις αυτοκτονιών στην Ιταλία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου