ΔΙΕΘΝΗ

Θύμα ξυλοδαρμού βραβευμένη Ρωσίδα δημοσιογράφος

θύμα-ξυλοδαρμού-βραβευμένη-ρωσίδα-δη-324992

Μια βραβευμένη Ρωσίδα δημοσιογράφος, επικριτής της κυβέρνησης, έπεσε τα ξημερώματα θύμα άγριου ξυλοδαρμού και η εφημερίδα για την οποία εργάζεται καταγγέλλει την αστυνομία για ολιγωρία.

Η Γιελένα Μιλασίνα, δημοσιογράφος της αντιπολιτευτικής εφημερίδας «Novaya Gazeta», δέχθηκε επίθεση σε συνοικία της ρωσικής πρωτεύουσας λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με την εφημερίδα. Η Μιλασίνα συνοδευόταν από μια φίλη της, η οποία επίσης δέχθηκε επίθεση.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, οι άγνωστοι δράστες έσπασαν τα δόντια τους και τις τραυμάτισαν στο κεφάλι και στο σώμα.

Η εκπρόσωπος της «Novaya Gazeta», Ναντέζντα Προυσενκόβα, δήλωσε στο πρακτορείο ότι η Μιλασίνα θα νοσηλευτεί και ισχυρίστηκε ότι η αστυνομία της Μόσχας καθυστερεί να ασχοληθεί με την υπόθεση.

Ανακοίνωση του αστυνομικού τμήματος της Μόσχας αναφέρει ότι αστυνομικοί αναζήτησαν τη Μιλασίνα, αλλά δεν κατάφεραν να την εντοπίσουν, ώστε να της πάρουν κατάθεση.

Η Προυσενκόβα είπε ότι η Μιλασίνα πήγε στο σπίτι της, αφού κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία από τηλεφώνου.

Η Μιλασίνα βραβεύτηκε το 2009 από την ΜΚΟ Human Rights Watch για το ρεπορτάζ της για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη διάρκεια του πολέμου της Ρωσίας κατά των ενόπλων στην περιοχή του Καυκάσου.

Zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου