ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ράμα φιλοτέχνησε γλυπτό και το έκανε δώρο στον Ερντογάν

ο-ράμα-φιλοτέχνησε-γλυπτό-και-το-έκανε-182077

Εκτός από πολιτικός, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα φαίνεται πως τελικά είναι και καλλιτέχνης. Αυτό τουλάχιστον θα μπορούσε να υποθέσει κανείς μετά το δώρο που επέλεξε να κάνει στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Βίντεο που διέρρευσε μετά τη συνάντηση των Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Έντι Ράμα στα Τίρανα, αποκαλύπτει ότι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας έκανε δώρο στον πρόεδρο της Τουρκίας ένα γλυπτό που μοιάζει με χρωματιστό βάζο. Το ακόμα πιο ενδιαφέρον όμως στοιχείο αυτού του δώρου είναι ότι φιλοτεχνήθηκε από τον ίδιο τον Έντι Ράμα.

Όταν μάλιστα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έλαβε το δώρο του από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας είχε ένα ύφος ειλικρινούς απορίας.

Ο διάλογος που ακολούθησε, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ανάμεσα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Έντι Ράμα:

Έντι Ράμα: Αυτό το έφτιαξα μόνος μου με τα χέρια μου.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Έχεις τέτοιο ταλέντο;

Έντι Ράμα: Μα είμαι ένας σοβαρός καλλιτέχνης! Αυτό είναι για το σπίτι σας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε αυστηρές συστάσεις στους αστυνομικούς που τον συνόδευαν να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη μεταφορά του δώρου πίσω στην Τουρκία προκειμένου να μην καταστραφεί. Είπε μάλιστα ανοιχτά πως δεν εμπιστεύεται τους εργαζόμενους στο πρωτόκολλο και ο αστυνομικός δεσμεύθηκε να το τυλίξει ο ίδιος.

«Αυτό προσέξτε το να μην πάθει κάτι», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον αστυνομικό του να απαντά «μάλιστα κύριε, οι συνάδελφοί μου ξέρουν». Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανήλθε όμως και τον ρώτησε ποιους συναδέλφους αναφέρεται. Όταν ο αστυνομικός του απάντησε ότι μιλά για τους εργαζόμενους στο πρωτόκολλο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε «καλά άσε αυτοί στο πρωτόκολλο το τι δεν έχουν σπάσει».

Στο τέλος ο αστυνομικός δεσμεύτηκε να τυλίξει μόνος του το έργο του Αλβανού πρωθυπουργού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου