ΔΙΕΘΝΗ

Απορρίπτει την ελληνοκυπριακή πρόταση για τα Βαρώσια ο Τατάρ

απορρίπτει-την-ελληνοκυπριακή-πρότα-182896

Ο Ερσίν Τατάρ απέρριψε εκ προοιμίου τη νέα πρόταση που θέλει να υποβάλει η Λευκωσία και σύμφωνα με την οποία προβλέπεται επιστροφή των Βαρωσίων και άνοιγμα του κατοχικού αεροδρομίου στην Τύμπο υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

«Κοιτάζοντας την πρόταση, λέει να επιστρέψουμε τα Βαρώσια και το αεροδρόμιο Ερτζάν θα μπορεί να ανοίξει για απευθείας πτήσεις υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Εμείς δεν μπορούμε να δεχθούμε κάτι τέτοιο», τόνισε ενώ προκατέβαλε και τη στάση της Άγκυρας στο θέμα αυτό.

Εξαιρετικά πολύτιμο προϊόν της εθνικής πολιτικής τα Βαρώσια

«Δε θα πίστευα ποτέ ότι η Τουρκία θα έβλεπε ευνοϊκά κάτι τέτοιο», είπε, τονίζοντας ότι το άνοιγμα των Βαρωσίων αποτελεί ένα πολύ σημαντικό σκέλος της πολιτικής των δύο κρατών. «Με το άνοιγμα των Βαρωσίων υπό τη δικαιοδοσία μας, η ζωή ξεκίνησε και πάλι εδώ. Τα Βαρώσια έχουν προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες τόσο στην οικονομία όσο και στον τουρισμό της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου.

Είναι ένα εξαιρετικά πολύτιμο προϊόν της εθνικής πολιτικής, που θα προσθέσει επιπλέον αξία στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για εμάς στον αγώνα μας στην ανατολική Μεσόγειο», υποστήριξε ο τουρκοκύπριος ηγέτης.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου