ΔΙΕΘΝΗ

Τυνησία: Άνδρας μαχαίρωσε τρεις επιβάτες τραμ στην πρωτεύουσα

τυνησία-άνδρας-μαχαίρωσε-τρεις-επιβά-188858

Η αστυνομία της Τυνησίας συνέλαβε έναν άνδρα με προφανή προβλήματα ψυχικής υγείας, αφού εκείνος μαχαίρωσε και τραυμάτισε τρεις επιβάτες σε τραμ στην πρωτεύουσα της χώρας, Τύνιδα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών τη Δευτέρα.

Αξιωματούχος του υπουργείου είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο φερόμενος ως δράστης στην επίθεση της Κυριακής, ο οποίος ζούσε στην Ιταλία πριν μετακομίσει στην Τυνησία το 2020, «υποφέρει από ψυχολογικά προβλήματα σύμφωνα με την οικογένειά του».

Τα κίνητρα της επίθεσης διερευνώνται.

Η αστυνομία που στάλθηκε στον σταθμό του τραμ Bab Alioua κοντά στο κέντρο της Τύνιδας βρήκε “πανικόβλητους επιβάτες να σπρώχνονται μεταξύ τους για να βγουν έξω”, ανέφερε η αστυνομία σε ανάρτηση στο Facebook.

Οι αστυνομικοί κατατρόπωσαν και συνέλαβαν τον ύποπτο, ο οποίος είχε μαχαιρώσει τρεις επιβάτες και προσπάθησε επίσης να μαχαιρώσει τους αστυνομικούς.

Η Τυνησία βρίσκεται στη δίνη μιας κοινωνικο-οικονομικής κρίσης που επιδεινώνεται από την επιδημία του κορωνοϊού.

Η ανεργία έχει εκτοξευθεί στο 18%, με επίπεδα άνω του 40% μεταξύ των νέων Τυνήσιων, για τους οποίους η αυτοκτονία έχει γίνει η κύρια αιτία θανάτου.

Ο πληθωρισμός έχει αυξηθεί σε περισσότερο από το 6%, διαβρώνοντας την αγοραστική δύναμη του πληθυσμού την τελευταία δεκαετία και εκτινάσσοντας τα επίπεδα της φτώχειας στα ύψη.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η Τυνησία έχει περίπου 120.000 άτομα με σχιζοφρένεια μεταξύ των 12 εκατομμυρίων πληθυσμού της, αλλά μόνο το ένα τοις εκατό από αυτούς λαμβάνει νοσοκομειακή περίθαλψη.

ΠΗΓΗ: AFP

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου