ΔΙΕΘΝΗ

Νεοναζί βασάνισαν μέχρι θανάτου 24χρονο, επειδή ήταν ομοφυλόφιλος!

νεοναζί-βασάνισαν-μέχρι-θανάτου-24χρον-330223
Φρικτό θάνατο βρήκε ένας 24χρονος ομοφυλόφιλος στην Χιλή ο οποίος ξυλοκοπήθηκε και βασανίστηκε μέχρι θανάτου από μία ομάδα νεοναζί, λόγω των σεξουαλικών του προτιμήσεων.
Ο Ντανιέλ Σαμούντιο, δέχθηκε την άγρια επίθεση από τους πέντε νεοναζί στις 3 Μαρτίου, στο Σαντιάγο, και μετά από 25 ημέρες υπέκυψε στα τραύματά του. Από τος φωτογραφίες που βγήκαν στην δημοσιότητα, φαίνεται ξεκάθαρα πως ο 24χρονος έχει δεχθεί απανωτά χτυπήματα στο κεφάλι, ενώ είχε βασανιστεί, καθώς είχε εγκαύματα σε όλο του το κορμί από τσιγάρα.
Η ομάδα των πέντε νεοναζί δεν δίστασε να χαράξει στο κορμί του, σύμβολα και συνθήματα της ιδεολογίας τους.
Μόλις τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να προωθείται στην Χιλή το ζήτημα των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, καθώς ο πρόεδρος Σεμπαστιάν Πινιέρα παρουσίασε το 2011 νομοσχέδιο περί οικογένειας, το οποίο καταλήγει με την αναγνώριση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Όμως το νομοσχέδιο αυτό καθυστερεί να εξεταστεί στο κοινοβούλιο.
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ζήτησε σήμερα από τη Χιλή να θεσπίσει νόμο που θα επιτρέπει την επιβολή βαρύτερων ποινών για τα εγκλήματα που έχουν ως κίνητρο τις σεξουαλικές προτιμήσεις, μετά το θάνατο του 24χρονου που ξυλοκοπήθηκε και βασανίστηκε από τέσσερις άλλους νέους.
«Εκφράζουμε τη λύπη μας γι’αυτήν την εγκληματική πράξη βίας, η οποία στέρησε τη ζωή από αυτόν τον νεαρό άνδρα και καλούμε το χιλιανό Κογκρέσο να ψηφίσει νόμο κατά των διακρίσεων, κυρίως όταν αυτές στηρίζονται στις σεξουαλικές προτιμήσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος της
Υπάτης Αρμοστείας Ρούπερτ Κόλβιλ.
«Καλούμε επίσης τη Χιλή να προωθήσει νόμο για τα εγκλήματα μίσους που θα προβλέπει ότι το μίσος που έχει πολλά κίνητρα, μεταξύ των οποίων οι σεξουαλικές προτιμήσεις και η σεξουαλική ταυτότητα, θα συνιστά έναν επιβαρυντικό παράγοντα» ενώπιον της δικαιοσύνης,
πρόσθεσε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου