ΔΙΕΘΝΗ

Χαμός σε πτήση: Ο πιλότος έκανε αναστροφή όταν επιβάτιδα αρνήθηκε να βάλει τη μάσκα της

χαμός-σε-πτήση-ο-πιλότος-έκανε-αναστρο-192738

Χαμός έγινε σε πτήση των American Airlines με προορισμό το Λονδίνο, όταν ο πιλότος αναγκάστηκε να κάνει αναστροφή και να επιστρέψει στο Μαϊάμι απ’ όπου είχε απογειωθεί, όταν επιβάτιδα αρνήθηκε να βάλει τη μάσκα της, όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.

«Η πτήση 38 της American Airlines που συνέδεε το Μαϊάμι με το Λονδίνο επέστρεψε στο Μαϊάμι εξαιτίας του ότι πελάτισσα προκάλεσε πρόβλημα αρνούμενη να συμμορφωθεί προς την ομοσπονδιακή απαίτηση να φορά μάσκα», εξήγησαν με ανακοίνωσή τους οι American Airlines στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το Boeing 777 με 129 επιβάτες και 14 μέλη πληρώματος υποδέχθηκε η αστυνομία του Μαϊάμι κατά την προσγείωσή του, η οποία τελικά δεν προχώρησε στη σύλληψη της γυναίκας.

«Όταν το αεροσκάφος έφθασε στην πύλη αποβίβασης, η επιβάτις συνοδεύθηκε εκτός αεροσκάφους (από την αστυνομία του Μαϊάμι), χωρίς κανένα πρόβλημα», εξήγησε αξιωματικός της αστυνομίας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Η American Airlines από την πλευρά της ανέφερε ότι η πελάτισσά της που ενεπλάκη στο συμβάν εντάχθηκε στον «εσωτερικό κατάλογο» των προσώπων στα οποία αρνείται την επιβίβαση, «εν αναμονή περαιτέρω έρευνας».

Ο ρυθμιστικός φορέας της πολιτικής αεροπορίας στις ΗΠΑ, η FAA, είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο του 2021 πολιτική μηδενικής ανοχής έναντι των επιβατών, οι οποίοι αρνούνται να φορέσουν μάσκα, καθώς το προσωπικό καμπίνας των εταιρειών βρέθηκε αντιμέτωπο με μεγάλο αριθμό συμβάντων φραστικής –ενίοτε ακόμη και σωματικής– βίας από μέρους ανθρώπων που αρνούνταν να συμμορφωθούν προς αυτήν την υποχρέωσή τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου