ΔΙΕΘΝΗ

Ξεθάβουν τους γονείς του Χίτλερ

ξεθάβουν-τους-γονείς-του-χίτλερ-330318

Ο τάφος των γονιών του Χίτλερ μεταφέρθηκε από φόβο ότι θα γίνει τόπος λατρείας από τους νεοναζί. Μία μαρμάρινη βάση με τη λέξη «αείμνηστος» τοποθετήθηκε ως φόρος τιμής στον τάφο.

Ένα από τα γράμματα είναι χαραγμένο σαν διπλή αστραπή που υποδεικνύει το σήμα του ηγέτη των Ναζί. Άλλος επισκέπτης, το 2009 κρέμασε μία πλάκα στον τάφο, αναγράφοντας ‘120’, συμβολίζοντας τα 120 χρόνια που πέρασαν από τη γέννηση του Χίτλερ το 1889 στην αυστριακή πόλη Braunau-am-Inn. Συγγενείς του Alois Hitler και της συζύγου του Klara αποφάσισαν τη μεταφορά του τάφου από το νεκροταφείου του Αρχάγγελου Μιχαήλ, σύμφωνα με τις αρχές της Leonding, της Αυστρίας.

Ο ιερέας Kurt Pittertschat ανέφερε ότι διαδηλωτές κατά του φασισμού διαμαρτύρονται για τις επισκεψεις των ακροδεξιών. Ο Alois, υπάλληλος στο τελωνείο, πέθανε το 1903, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα έφυγε και η μητέρα του Αδόλφου Χίτλερ χτυπημένη από καρκίνο και ετάφη δίπλα στον σύζυγο της. Ο χώρος τώρα θα μείνει ελεύθερος για άλλη οικογένεια, ενώ τα κόκαλα των γονιών του Χίτλερ θα παραμείνουν στο έδαφος, χωρίς επιμνημόσυνη πλάκα ώστε να μην γίνονται τόπος προσκυνήματος.

Πέρυσι, οι αρχές της πόλης Wunsiedel στη Γερμανία, ξέθαψε τα οστά του υπαρχηγού του Χίτλερ, Rudolf Hess και τον ξαναέθαψε σε μυστικό σημείο, καθώς τον τάφο του επισκέπτονταν αρκετοί εξτρεμιστές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου