ΔΙΕΘΝΗ

Αρνείται η Αλγερία να δεχθεί τη σορό του εκτελεστή της Τουλούζης για ταφή

αρνείται-η-αλγερία-να-δεχθεί-τη-σορό-το-331172

Στην Τουλούζη θα πραγματοποιηθεί εντός 24ώρου η κηδεία του Μοχάμεντ Μεράχ μετά την άρνηση της Αλγερίας να δεχθεί τη σορό του ισλαμιστή εξτρεμιστή επικαλούμενη «λόγους ασφαλείας». Την ταφή στην Αλγερία είχε ζητήσει ο πατέρας του νεαρού τζιχαντιστή, ο οποίος προκάλεσε σοκ στη Γαλλία με τη δολοφονία τριών αλεξιπτωτιστών με βορειοαφρικανική καταγωγή και τριών παιδιών και ενός ραβίνου στο εβραϊκό σχολείο Οζάρ Χατοράχ της Τουλούζης.

Ο Μοχάμεντ Μεράχ έπεσε νεκρός από σφαίρες σκοπευτή της αστυνομίας έπειτα από μία δραματική πολιορκία 32 ωρών στην κατοικία του στο κέντρο της Τουλούζης, όπου είχε οχυρωθεί μετά τις δολοφονίες έχοντας μαζί του ένα πραγματικό οπλοστάσιο.

«Μου ζητήθηκε από την οικογένεια να φροντίσω για την κηδεία που θα γίνει εντός του 24ωρου στη Γαλλία, σε συνεννόηση με τις αρχές, γιατί η Αλγερία αρνήθηκε να δεχτεί τη σορό του Μεράχ επικαλούμενη λόγους ασφαλείας»δήλωσε την Πέμπτη ο Αμπντάλα Ζέκρι, εκπρόσωπος του επικεφαλής του Μεγάλου Τεμένους στο Παρίσι.

«Πιστεύω ότι θα είναι στην Τουλούζη [όπου γεννήθηκε και κατοικούσε ο Μεράχ], σε ένα μουσουλμανικό τετράγωνο στο κοιμητήριο του Κορνεμπαριέ» προσέθεσε ο Ζέκρι.

Η αναχώρηση της σορού με την τακτική πτήση Τουλούζη-Αλγέρι των Αλγερινών Αερογραμμών είχε προγραμματιστεί για τις 14:15 (ώρα Ελλάδος), όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα από την οικογένεια.

Η ταφή του Μεράχ θα τελείτο στο χωριό Μπεζάζ αρκετές δεκάδες χιλιόμετρα νοτίως του Αλγερίου, απ’ όπου κατάγεται ο πατέρας του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου