Η παραλλαγή Omicron μειώνει κατά 69% τον κίνδυνο νοσηλείας, σύμφωνα με τις Νορβηγικές αρχές

Τελευταία ενημέρωση: 2022-01-12, 18:36:26
Η παραλλαγή Omicron μειώνει κατά 69% τον κίνδυνο νοσηλείας, σύμφωνα με τις Νορβηγικές αρχές

Ο κίνδυνος νοσηλείας που σχετίζεται με την Covid είναι 69% χαμηλότερος με την παραλλαγή Omicron του κορωνοϊού σε σχέση με τη Δέλτα, ανέφεραν σήμερα οι νορβηγικές υγειονομικές αρχές, ενισχύοντας τις ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες η παραλλαγή αυτή μοιάζει να είναι λιγότερο επικίνδυνη.

«Η προκαταρκτική ανάλυση νορβηγικών δεδομένων δείχνει πως ο κίνδυνος νοσηλείας με την Covid-19 ως κύρια αιτία είναι 69% χαμηλότερος με την παραλλαγή Omicron σε σύγκριση με τις μολύνσεις με την παραλλαγή Δέλτα», γράφει το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (FHI) στην εβδομαδιαία έκθεσή του.

Η παραλλαγή Omicron εντοπίστηκε στο 32% των ασθενών που νοσηλεύθηκαν με Covid στη σκανδιναβική χώρα στη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του 2022 (24 στους 74) έναντι 1,7%, τέσσερις εβδομάδες νωρίτερα (3 στους 175). Όμως την ίδια περίοδο, η παραλλαγή έγινε σε μεγάλο βαθμό κυρίαρχη, αντιπροσωπεύοντας τώρα περίπου το 90% των νέων μολύνσεων.

«Η παραλλαγή Omicron παρουσιάζει έναν αισθητά χαμηλότερο κίνδυνο σε σχέση με την παραλλαγή Δέλτα να αναπτυχθεί μια σοβαρή μορφή της ασθένειας στους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί, σε κάθε περίπτωση στους μη εμβολιασμένους», υπογράμμισε το FHI σε άλλη έκθεση αποτίμησης των κινδύνων.

 

Το ινστιτούτο ανέφερε ωστόσο ότι αναμένει ένα χειμερινό κύμα που θα θέσει το σύστημα υγείας υπό πίεση: από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, «εκατοντάδες χιλιάδες» άνθρωποι αναμένεται να μολυνθούν, σύμφωνα με τις προβολές του, με τις ημερήσιες κορυφώσεις να προσεγγίζουν τις 50.000 μολύνσεις. Η Νορβηγία έχει 5,4 εκατ. κατοίκους.

Απέναντι στην αναζωπύρωση της επιδημίας στην εθνική επικράτεια, η κυβέρνηση επανέφερε υγειονομικά μέτρα στα μέσα Δεκεμβρίου, περιλαμβανομένης μιας απαγόρευσης της πώλησης αλκοόλ στα μπαρ και τα εστιατόρια, και μιας γενίκευσης της τηλεεργασίας εκεί όπου είναι δυνατό. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου αύριο, Πέμπτη, στις 19:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας).

protothema.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
4
=