ΔΙΕΘΝΗ

Επιβολή ειδικής εισφοράς σε όσους αρνούνται να εμβολιαστούν στο Κεμπέκ

επιβολή-ειδικής-εισφοράς-σε-όσους-αρν-210659

Το Κεμπέκ ετοιμάζεται να σκληρύνει τα μέτρα σε βάρος όσων αρνούνται να εμβολιαστούν κατά της COVID-19, θεσπίζοντας ειδική εισφορά μόνο για τους ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτό το ειδικό «τέλος υγείας» η κυβέρνηση της γαλλόφωνης επαρχίας του Καναδά που πλήττεται σκληρά από το κύμα μολύνσεων εξαιτίας της Όμικρον θέλει να είναι «υψηλό».

Σύμφωνα με τον τοπικό πρωθυπουργό Φρανσουά Λεγκό, το 10% των κατοίκων του Κεμπέκ που δεν έχει λάβει ως σήμερα καμία δόση του εμβολίου δεν πρέπει να «βλάπτει» το 90%, που έχει εμβολιαστεί.

«Δεν επαφίεται να πληρώσουν γι’ αυτό σε όλους τους πολίτες του Κεμπέκ», διεμήνυσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μιλώντας περί «οικονομικού βάρους για όλους» τους κατοίκους της επαρχίας.

Ο κ. Λεγκό εξήγησε ότι μολονότι οι ενήλικοι που δεν έχουν εμβολιαστεί δεν αποτελούν παρά το 10% του πληθυσμού, αποτελούν το 50% των ασθενών που βρίσκονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), στοιχείο «σοκαριστικό», κατ’ αυτόν.

Η ειδική εισφορά δεν θα αφορά ανθρώπους που δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους.

«Κατανοώ και νιώθω κι εγώ μεγάλη δυσαρέσκεια για την ανεμβολίαστη μειονότητα η οποία, τηρουμένων των αναλογιών, πλημμυρίζει τα νοσοκομεία μας», είπε.

news247.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου