ΔΙΕΘΝΗ

Νέα έξαρση της πανδημίας στις χώρες του Κόλπου, αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων σε Κατάρ και Κουβέιτ

νέα-έξαρση-της-πανδημίας-στις-χώρες-το-215109

Τα ποσοστά των ημερήσιων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού, που καταγράφονται στο Κουβέιτ και το Κατάρ, είναι πλέον υψηλότερα από εκείνα που είχαν καταγραφεί σε προηγούμενες κορυφώσεις της πανδημίας τα καλοκαίρια του 2021 και του 2020 αντιστοίχως, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται σε όλα τα κράτη του Κόλπου.

Η εικόνα από το Κουβέιτ

Το Κουβέιτ ανακοίνωσε σήμερα 2.999 νέα κρούσματα της Covid-19. Είναι η τέταρτη ημέρα που ο αριθμός των κρουσμάτων υπερβαίνει το ρεκόρ των 1.993 κρουσμάτων που είχε καταγραφεί πέρυσι τον Ιούλιο.

Στη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου του 2021, το Κουβέιτ κατέγραφε λιγότερα από 50 ημερήσια κρούσματα.

Η ενημέρωση από το Κατάρ

Το Κατάρ, με πληθυσμό περίπου 2,8 εκατομμύρια κατοίκους, ανακοίνωσε χθες, Σάββατο, 3.487 νέα κρούσματα -σχεδόν 10% όσων έκαναν διαγνωστικά τεστ- ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 2.355 κρουσμάτων που είχε καταγραφεί το Μάιο 2020.

Χθες το Κατάρ επανέφερε μια σειρά από κανόνες που περιορίζουν τις συγκεντρώσεις στα σπίτια στα 10 εμβολιασμένα άτομα, απαγορεύουν την είσοδο ανεμβολίαστων στα εμπορικά κέντρα και τα εστιατόρια και μειώνουν τα όρια χωρητικότητας μερικών εμπορικών εγκαταστάσεων. Τα σχολεία στο Κατάρ επανέφεραν την εξ αποστάσεως διδασκαλία μέχρι τουλάχιστον τις 27 Ιανουαρίου.

Με στόχο να χαλαρώσει η πίεση στις διαγνωστικές υποδομές του Κατάρ, οι αρχές κάλεσαν την Τετάρτη τους ταξιδιώτες και μερικούς ανθρώπους με συμπτώματα να κάνουν rapid test αντιγόνου που δεν χρειάζονται επεξεργασία σε εργαστήριο, αντί για τεστ PCR.

Το Κατάρ άνοιξε επίσης ένα νέο κέντρο διαγνωστικών τεστ PCR με δέκα λωρίδες, στο οποίο οι πολίτες μπορούν να κάνουν το τεστ παραμένοντας μέσα στο αυτοκίνητό τους. Το νέο κέντρο έχει τη δυνατότητα να κάνει έως και 5.000 τεστ την ημέρα.

Η Σαουδική Αραβία, το μεγαλύτερο κράτος του Κόλπου με πληθυσμό περίπου 30 εκατομμυρίων κατοίκων, καταγράφει επίσης από την αρχή του χρόνου ταχεία αύξηση των κρουσμάτων. Το βασίλειο κατέγραψε σήμερα 3.460 νέα κρούσματα και εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από το ρεκόρ των περισσότερων από 4.700 κρουσμάτων που είχε καταγράψει τον Ιούνιο 2020.

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τον τουριστικό και εμπορικό κόμβο του Κόλπου, οι τρεις τελευταίες εβδομάδες έφεραν επίσης μια άνοδο στα κρούσματα, καθώς η χώρα φιλοξενεί μια παγκόσμια έκθεση στη διάρκεια της κορύφωσης της τουριστικής σεζόν της.

Οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 2.759 νέες μολύνσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου